EL PP ÉS CÍNIC I DEMAGÒGIC QUAN XERRA D’EDUCACIÓ

Demanam al PP que aturi la demagògia sempre que xerren d’educació, els barracons que ara critiquen ja hi eren quan la legislatura dels Acords pel canvi va començar, ha criticat la portaveu adjunta de Podem, Laura Camargo, en roda de premsa. Per un altre costat volem expressar el nostre disgust amb la gestió en matèria d’infraestructures feta per la conselleria d’Educació ja que la reducció dels barracons fins al 70% que era un compromís amb Podem i també amb la comunitat educativa, acabarà la legislatura i no s’haurà complit.

LLEI AGRÀRIA

Des de Podem, tenim diversos fronts als quals donam més importància com és la qüestió agrària, ramadera, de sobirania alimentària en les Illes, neteja de les aigües… Així ho ha explicat la secretària general de Podem, Mae de la Concha, en roda de premsa juntament amb el portaveu, Alberto Jarabo, i la portaveu adjunta, Laura Camargo.

De la Concha ha detallat que divendres ens vàrem reunir amb el sector ramader a Inca, en una jornada de treball en la qual elaboràrem amb tot el sector un esborrany per presentar el règim especial per a les Illes, REIB, observant primer les condicions específiques de les Illes que fan necessari aquest règim que s’han de justificar detalladament i les necessitats que són pròpies de les Illes. ‘Estem molt contents per la manera com el sector està recollint aquest esforç i aquest interès que Podem tenim amb aquest assumpte i els propers dies informarem dels avenços que es facin en aquest sentit’, ha anunciat.

Demà es debaten al Parlament, al Ple, les esmenes a la totalitat de la llei Agrària que presenten tres grups, PP, El Pi i Ciudadanos, llei a la qual hem presentat 40 esmenes ‘perquè per a Podem és una peça fonamental a les Illes’, ha valorat la secretària general. Apostam per la sobirania alimentària i també per diversificar el model econòmic, i fonamentalment perquè la pagesia tingui el reconeixement social i econòmic que no ha tingut durant dècades. Que tingui una autonomia econòmica, que sigui un sector viable, atractiu, que la gent jove es pugui incorporar, que tingui una formació, que la investigació vagi dirigida a com ens adaptarem al futur als canvis climàtics que ja són tan evidents i com es pot aprofitar el coneixement de mil·lennis pel que fa  a agricultura i adaptar-la a les noves condicions, són temes d’interès gran per a nosaltres i els hi donam un paper molt important al treball al partit i amb els col·lectius, ha explicat. Apostam per la venda directa, perquè els productors puguin vendre el seu treball, degustació a les finques i les agroestances. ‘En aquestes hem detectat una por soterrada, una por que és lògica, perquè el turisme mal gestionat ha provocat gentrificació de les ciutats, mancança d’habitatge, deteriorament del medi ambient, social, de molts pobles i zones… les agroestances però són tot el contrari, no degraden el medi ambient, fan que la gent l’estimi, no provoquen  una pressió humana ja els grups que s’allotjarien serien grups molt reduïts, seria tot el contrari a l’incivisme, tot el contrari al conflicte entre visitant i resident ja que fomenta la trobada amb la pagesia, fa una promoció molt positiva de les illes, també un coneixement molt gran del producte local… són avantatges sempre que es gestioni de forma que no deixi que es colin taurons que es vulguin beneficiar de la llei’, ha considerat De la Concha.

 DECLARACIONS DE PABLO CASADO I BIEL COMPANY

El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha valorat les darreres declaracions de Pablo Casado ‘quan comentava que quan es cobra una pensió la gent està dient ‘Visca el rei!’, o Company que vincula la llei de Camins, que és per protegir, per obrir els camins i aportar a la ciutadania el dret que té a caminar, amb el que pot estar passant a altres països és una estratègia desesperada i molt perillosa per a la nostra convivència. En un moment en què la gent valora els acords als quals s’arriben, tant des d’Unidos Podemos amb el PSOE com aquí, sent avantguarda a principi de legislatura i que guien a la gent per saber què es fa durant la legislatura, PP i Ciudadanos estan en aquesta competició en contra de la convivència i de l’harmonia social que hem de tenir. Respon també a una estratègia europea d’increment de l’extrema dreta com hem vist a les eleccions a Suècia. No ens agrada aquest mètode tipus Donald Trump de fake news i de manipulació efectista de la realitat’, ha valorat Jarabo.

PLE DE DEMÀ AL PARLAMENT: TOT INCLÒS I GRATUÏTAT DELS APARCAMENTS DE SON ESPASES I CAN MISSES

El portaveu demanarà demà al ple per la regulació del tot inclòs, volem saber quan estarà regulat aquest turisme d’excessos, tema sobre el qual ja hem insistit durant la legislatura. També farem la primera passa per a la legalització de la gratuïtat dels aparcaments públics dels hospitals Son Espases i Can Misses. Jarabo considera que ‘no s’ha entès bé que es trigués tant a arribar a aquest acord ni tampoc que Ciudadanos bloquegés la possibilitat d’avançar més ràpidament en la seva aprovació’.

‘Mai s’hauria d’haver produït aquesta situació, que fossin de pagament, i afortunadament arriba la via legal que es concretarà amb una negociació amb la concessionària que sabem que està molt avançada i que tenim la seguretat que abans que acabi la legislatura seran gratuïts’, ha afegit.

MOCIÓ DEL PP SOBRE INFRAESTRUCTURES EDUCATIVES

Per la seva banda, la portaveu adjunta, Laura Camargo, ha criticat que el PP tracti de donar lliçons en matèria d’infraestructures i de gestió educativa demà al Ple amb una moció en aquest sentit.’ Podem pensam que el PP i la diputada Núria Riera no poden donar cap lliçó en aquest sentit ja que una molt bona part dels barracons dels quals es queixen i que nosaltres també hem exigit que s’erradiquin al manco un 70% abans d’acabar la legislatura i signat un compromís amb la conselleria d’educació, aquests barracons ja estaven allà quan la legislatura dels acords pel canvi va començar’, ha criticat.

‘Demanam al PP que aturi la demagògia, sempre quan xerren d’educació fan servir una bona dosi de cinisme i de demagògia, però per un altre costat volem expressar el nostre disgust amb la gestió en matèria d’infraestructures feta per la conselleria d’Educació, en el sentit que la reducció fins al 70% que era un compromís amb Podem i també amb la comunitat educativa, acabarà la legislatura i no s’haurà complit. És fonamental per respecte als nostres infants que l’educació es desenvolupi en unes infraestructures adients’.

Camargo ha recordat que Podem ens n’adonarem que no hi havia un Pla d’infraestructures i vam demanar a la conselleria que l’elaborés. Una vegada elaborat vam signar un compromís perquè es pogués reduir el nombre de barracons que llavors era de 107, quan ara tenim 113, fins a un 70%. El govern es va comprometre a fer efectiva la reducció fins a un 50% aspirant a un 70% a final de legislatura. Ara ens trobam que tenim 113 barracons, en lloc de reduir-se, s’han augmentat. I no tenim una idea clara de com faran per reduir-los d’aquí al mes de maig de 2019, pensam que serà un acord no complit d’aquesta legislatura’, ha insistit.