Acabam amb els aforaments perquè el Parlament deixi de ser l’amagatall dels lladres del PP

El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha explicat en declaracions als mitjans després de la junta de portaveus, respecte al període extraordinari d’activitat parlamentària, que ens alegram de què l’activitat als mesos de juny i juliol continuï viva. ‘L’agenda transformadora que s’està fent des d’aquest Parlament és important, també des del govern, i avança a un ritme de més d’una llei per mes. Esperam que això pugui continuar fins al darrer dia d’aquesta legislatura en què hem participat amb la creació dels Acords pel canvi i el procés legislatiu viu és important per a revertir tot el que s’havia fet malament en el passat a tots els nivells’.

Per a Jarabo, ‘aquesta legislatura tindrà un rècord de lleis en positiu i un rècord de decretassos en negatiu ja que aquest és un govern que no governa a cop de decret sinó que mira i escolta al Parlament i ens duu lleis que són beneficioses per a les majories socials d’aquesta comunitat’, ha valorat el diputat.

En els plens extraordinaris hem presentat que es puguin ampliar els terminis per debatre dues qüestions que per a nosaltres són molt importants; l’auditoria del deute i continuar amb el reglament de l’oficina anticorrupció, que Jarabo ha valorat que s’hauria de posar en marxa durant l’estiu a ser possible, ‘per tant, hem d’accelerar aquests dos temes a través de les comissions en què s’han de debatre’, ha explicat.

‘Al proper ple extraordinari, tenim quatre lleis que ens duu el govern per a la seva consideració i per tant insistim en la nostra satisfacció perquè es pugui fer feina al Parlament durant aquests mesos’, ha remarcat.

Una llei que consideram especialment rellevant és la que acabarà amb els aforaments a les Illes i esperem que es pugui estendre a altres comunitats i també a l’àmbit estatal. Segons ha explicat, ‘volem acabar amb determinats privilegis que hi havia per part dels representants polítics; l’extinció dels aforaments va en la línia de regeneració i d’igualar el que són els representats i els representants’.

Per al portaveu, ‘la llei farà que aquest Parlament deixi de ser l’amagatall perfecte dels lladres del PP’. El portaveu ha recordat que ‘encara hi ha gent amagada al Parlament; tenim un presumpte mafiós que la policia ja hauria detingut si no fos pel seu aforament. Instam a aquestes persones a seguir l’exemple de Mariano Rajoy que va deixar la seva acta de diputat fa uns dies i això permeté que es pugui fer net al Congrés dels diputats i aquí, aquest exemple, també es podria replicar’.

CAS SERRES AL PROPER PLE

Al proper ple, durem la nostra iniciativa ‘que és prova de com ens comprometérem amb l’illa d’Eivissa de mantenir l’Hospital residència de Cas Serres amb els seus serveis tal com funcionen a hores d’ara, i per això era necessari modificar la legislació per adaptar-la en aquest clam que existeix des d’Eivissa. Agraïm els diferents grups que s’hagi pogut dur a tràmit la proposició de Llei per exceptuar aquest hospital de la seva acreditació únicament com a residència’, ha explicat Jarabo.

‘Estem amb Eivissa, estem amb Cas Serres, estem amb els seus i les seves professionals i hem demanat que el Parlament li doni un tràmit d’urgència a aquesta Llei’, ha afegit.

Pel que fa a una altra qüestió que tenim pendent, que és la del senador de Formentera, ‘des de la nostra perspectiva política que defensam un estat plurinacional, des dels territoris més grans a les illes més petites han de tenir representació en la cambra de representació de tots els territoris, com és el Senat. Sobren senadors però falten territoris com el de Formentera, com diu la Constitució, per això aquest és un avanç que s’acabarà complint per part del Parlament balear i esperem que sigui ben recollida pel Congrés dels diputats’, ha valorat el diputat.

REB

Pel que fa a la polèmica generada entorn del REB pel PP, ‘és una deslleialtat del PP que mentre estava al govern no havia comentat res de les negociacions que hi havia amb el govern balear i just ara que els han tret sembla que han comès aquest acte que a més de deslleial és un tant impúdic’, ha dit Jarabo per a qui s’ha d’obrir un nou període de negociació; les dues parts han de tenir coneixement i quan s’hagi arribat a un consens, s’ha de fer públic, ha considerat.

Jarabo ha explicat que des de Podem, sempre hem estat informats dels avanços que hi havia en la negociació, ‘no al detall, però si pel que fa al marc de la negociació i a on es volia arribar des del govern, i evidentment donàvem suport abans amb el govern del PP i continuarem donant-hi com la majoria de les entitats socials de les Illes que donen suport a aquesta necessitat perenne de la nostra comunitat que és el REB’, ha assegurat.

ESMENA TROT ALS PRESSUPOSTS GENERALS DE L’ESTAT

A preguntes dels periodistes, Jarabo ha dit que Podem va votar ahir a favor de l’esmena que presentaren Compromís i MES. ‘El trot és un esport dels principals i més participat per la gent de les Illes que ha de tenir tot el suport. És un esport arrelat a la terra i que genera riquesa, el que és important quan parlam de diversificació del model productiu. La gent que es dedica al món del trot cuida el camp, cuida una manera d’entendre la vida molt pròpia d’aquí i evidentment ho hem defensat al Senat i ho continuarem defensant’, ha dit.