Al monstre de tres caps només se li pot fer front amb les polítiques per a la gent dels Acords pel canvi

Després dels resultats de les eleccions andaluses, el portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha denunciat que PP i Ciutadans legitimin l’extrema dreta de Vox. Enfront de tot això els partits progressistes hem de tenir altura de mires, responsabilitat, i seguir la línia dels Acords pel canvi que són un bon exemple de les polítiques que sí estan beneficiant la gent. Jarabo ha comparegut en roda de premsa amb la portaveu adjunta, Laura Camargo.

VALORACIÓ RESULTATS A ANDALUSIA

Estem molt orgulloses d’Adelante Andalucia i de la campanya que s’ha fet allà; la campanya de la dignitat, la que recull l’esperit del 4D de fraternitat i també de drets socials’, ha valorat el diputat.

‘S’ha acabat el ‘susanisme’ i és una bona notícia. Ha davallat el bipartidisme i s’ha produït un abstencionisme brutal, sobretot en el Partit socialista, que ha permès que aquest monstre de tres caps que són PP, C’s i Vox puguin formar una majoria a Andalusia que fa por’, ha lamentat a continuació.

‘La mobilització de la dreta amb un missatge molt irresponsable d’odi racista, d’odi contra les dones, recolzats per un partit que va contra la democràcia i contra el nostre benestar i que no ha fet cap menció a la corrupció futura és un problema greu per a Andalusia i per a la resta d’Espanya i també per aquí per a Balears. A Andalusia es conformarà un govern que frenarà el progrés i que tornarà als pitjors conflictes del segle XX’, ha assegurat.

‘PP i C’s estan legitimant l’extrema dreta; el portaveu del PP aquí a les illes afirma que a Balears es podrien sentir còmodes recolzats per un partit com Vox. A Podem ens provoca una sensació que hem d’estar alerta i que ens hem de protegir d’aquesta línia perillosa que estan propagant els tres partits. Enfront de tot això, els partits progressistes hem de tenir altura de mires, responsabilitat, respecte dels Acords pel canvi que són un bon exemple del que són les polítiques que sí que estan beneficiant la gent, que beneficien la convivència, que protegeixen la nostra gent gran, que la renda social està protegint la gent que ho necessita en aquesta Comunitat, que hem aprovat que no hi hagi talls de llum en cap llar, que hi hagi un Pla d’Indústria que està afavorint la creació d’ocupació i de riquesa a les illes. Aquestes són les polítiques de convivència que beneficien a la gent i que se sentiran recolzades a les properes eleccions autonòmiques, i enfront tenim partits contra la democràcia que es poden donar suport entre ells sense cap problema i sense cap por del que pot significar que un partit d’extrema dreta pugui governar en una comunitat autònoma d’aquest país i aquest perill s’està estenent per tot, no és un problema aïllat d’Andalusia, aquí també hem d’estar alerta de l’extensió d’aquestes idees no només d’un partit sinó d’una part de la societat que dóna suporta a aquestes idees’, ha alertat el portaveu.

Jarabo ha fet autocrítica i també als partits dels Acords pel canvi i ha afirmat que ‘pot ser necessari un missatge més clar i unes polítiques més clares pel que fa als problemes principals que tenim com l’accés a l’habitatge; cal accelerar la posada en marxa de les polítiques d’habitatge perquè això faria que la gent se sentís més protegida pel seu govern. Són qüestions com aquestes que si no s’acaben de fer bé, hi ha partits que conformen el monstre de tres caps que poden obrir la porta a perills de convivència molt importants; ho hem vist a Catalunya, veurem que passa ara a Andalusia però l’extensió d’aquest terror és una possibilitat real i només se la pot fer front fent bé polítiques diferents que són les polítiques que aquí a Balears són exemplars’, ha insistit.

ENHORABONA A LA SELECCIÓ FEMENINA DE FUTBOL SUB-17 I A CATA COLL

Per la seva part, la portaveu adjunta, Laura Camargo, ha felicitat la selecció femenina de futbol sub-17 ‘que ha guanyat un campionat importantíssim en el món i donar l’enhorabona a na Cata Coll que ha estat la millor portera de la competició’. ‘Me deman què pensa Vox, n’Abascal, d’aquestes victòries de les dones que demostram que quan ens posam al capdavant som capaces de tenir victòries importantíssimes com aquesta que hem vist  de la selecció femenina’, ha afirmat.

PLE DE DEMÀ: MUSEU DE MALLORCA

La diputada ha recordat que ‘Podem vam presentar una iniciativa per plantejar que el museu de Mallorca fos un museu de referència, un impuls cultural, un referent cultural i un museu de primera divisió. Després que s’havien detectat certes mancances de funcionament, problemes que havien afectat el fons del museu, era necessari fer una auditoria que pogués incloure no només l’auditoria dels materials sinó també del tipus de gestió que s’havia fet els darrers anys per tenir un bon diagnòstic i que el traspàs al Consell de Mallorca, que obre una nova oportunitat per al museu, es pogués fer en bones condicions’.

La portaveu adjunta ha anunciat que hem presentat una esmena a la partida de Cultura dels pressuposts de 80.000 euros perquè l’auditoria es pugui dur a terme i ‘que sigui abans que es produeixi el traspàs o mentrestant, que no es deixi per l’endemà, que es faci de bon de veres’, ha insistit. ‘El que volem és crear un referent cultural que sigui no només per als residents sinó per a tota la gent que ens visita any rere any’, ha desitjat Camargo.