Al Parlament, compromesos amb un futur sostenible

Avui s’ha presentat a la cambra balear un cicle de jornades tècniques en relació al projecte de llei de canvi climàtic i de transició energètica, que tindrà lloc els propers cinc dimecres al propi Parlament, juntament amb Aliança Mar Blava i l’European Climate Foundation. L’objectiu, en paraules del president de la cambra, Baltasar Picornell, és debatre per aconseguir “una normativa eficaç i consensuada per pal·liar la vulnerabilitat de les Illes” davant el perill global del canvi climàtic. A la presentació també ha assistit el nostre diputat Carlos Saura, juntament amb representants de la resta de grups polítics.

Picornell ha estat l’encarregat de presentar aquest cicle, juntament amb el coordinador tècnic d’Aliança Mar Blava, Carlos Bravo, i Sarah Oppenheimer, de l’European Climate Foundation. Picornell ha volgut deixar clar que, com a legisladors, “no podem defugir de la nostra responsabilitat” davant els riscs naturals que suposa el canvi climàtic, recordant la “fragilitat de l’entorn privilegiat” que tenim, del qual “depèn en bona part l’oferta turística”. Per últim, ha marcat com a repte de futur “un canvi de model que protegeixi el futur del medi ambient i aquest entorn”.

B. Picornell: “Com a legisladors, no podem defugir de la nostra responsabilitat davant els riscs que suposa el canvi climàtic”

Per la seva banda, Carlos Bravo (Alianá Mar Blava), ha volgut primer de tot donar les gràcies a tots els grups per la seva feina i per haver-los escoltat de cara a la confecció de la llei. També ha posat l’ènfasi en la seva lluita contra les prospeccions i un model energètic actual “altament depenent de les energies fòssils, especialment en el cas de les Illes”. Bravo ha definit el projecte de llei com a “molt ambiciós”, i ha expressat el seu desig de que nasqui “amb força i consens ampli” per ser útil a llarg termini, recordant que “quan més trigui en aprobar-se, major serà el cost econòmic i social”.

Sarah Oppenheimer (European Climate Foundation) ha tancat la presentació expressant la seva gratitud com a convidats i dient que des d’Europa “es mira amb molt interès en el que s’està fent a Balears” amb aquest projecte de llei. També ha fet una apel·lació a la necessitat d’un ampli consens normatiu, ja que “el canvi climàtic no entén ni d’esquerres ni de dretes”, degut a que és un repte global que afecta tothom, i que precisament per això “és molt important tenir una llei consensuada” i que tingui en compte tots els sectors afectats.