Animem a que PP i C’s no es deixin endur pels missatges misògins de Vox de cara al 8M

Demanen a PP i C’s que no es deixin arrossegar per la ultradreta i participin en tots els actes i a la manifestació del 8M

La portaveu adjunta del Grup Parlamentari d’Unidas Podemos, Esperança Sans, ha animat aquest dimecres al PP i a C’s “a sumar-se a totes les reivindicacions feministes que es duran a terme aquest 8 de març, ja que la lluita contra el masclisme és una lluita transversal i els responsables polítics hem d’estar a l’altura”.

“Instem al PP i a C’s a no deixar-se endur per missatges misògins de Vox i que no competeixin amb aquest tema”, ha destacat. Unidas Podemos animam a totes les dones a secundar la vaga del dia 8 de març i a totes les persones a participar en els actes que es duguin a terme aquesta setmana.

La diputada també ha indicat, en referència a l’inici de tramitació de l’avantprojecte de Llei de Garantia Integral de Llibertat sexual anunciada ahir per la ministra d’Igualtat Irene Montero, que “serà pionera a Europa si s’aprova”. “És una llei integral que tractarà la prevenció, sensibilització, acompanyament i reparació de les víctimes i posar el consentiment en el centre i amb l’objectiu d’erradicar les violències sexuals”.

La diputada també ha volgut donar les condolences a tots els familiars i amics de Maria José Varela, referent feminista de Mallorca.

SESSIÓ PLENÀRIA DEL DIMARTS

Sans ha explicat també que a la propera sessió plenària del dimarts, es debatrà una proposició de l’Ajuntament de Palma per tal de modificar la Llei de capitalitat, per fer una petita modificació referent al Defensor de la ciutadania. A més, ha explicat que al Parlament es tractarà la ratificació de Proposicions de Llei que s’han de defensar al Congrés dels diputats, després que els serveis jurídics de la cambra hagin interpretat que a causa dels canvis de Govern que hi ha hagut en l’àmbit de l’Estat, no es van poder ficar a l’ordre del dia del Congrés.

En aquest sentit, la diputada ha indicat que és necessari que el Parlament ratifiqui aquestes Lleis que ja van ser votades la legislatura passada així com la dels diputats que han d’anar a defensar-les al Congrés dels diputats.