Celebrem la declaració de Can Ribas com a Bé Catalogat

Beni Aguiló, responsable de l’Àrea de Cultura, ha asseverat que “ és un dia important i celebrem l’ èxit que hem aconseguit pel bé del nostre patrimoni”

Des de l’Àrea de Cultura i Patrimoni Podem Illes Balears celebrem la decisió de la Comissió Tècnica de Patrimoni del Consell Insular de Mallorca de declaració de Can Ribas com a Bé Catalogat així com la seva inclusió en el Catàleg de Béns de Palma.

La responsable de l’Àrea de Cultura de Podemos Illes Balears, Beni Aguiló, va sol·licitar formalment el passat 4 de desembre de 2018 a la Comissió Insular de Patrimoni Històric del Consell Insular de Mallorca la incoació del procediment de declaració de Bé d’Interès Cultural per a l’antiga fàbrica tèxtil Can Ribas del barri històric de La Soledat.

En aquest sentit, Aguiló ha destacat que “a la fi es posa en valor aquest apreciat testimoni històric de la indústria de Palma, l’únic catalogat de la Soledat, per a que romangui protegit desitjant que el seu ús respongui a les necessitats socioculturals del barri i de la resta de la ciutadania”. “Tot plegat perquè amb l’elaboració del pla d’usos, Can Ribas sigui un espai d’art, cultura i educació, on siguin valorades totes les propostes de les distintes entitats ciutadanes que ho desitgin”.

Per això, ha dit la responsable de Cultura de la formació, “avui per a Podemos és un dia important i celebrem l’ èxit que hem aconseguit pel bé del nostre patrimoni”.

La declaració de ‘Bé d’Interès Cultural’ (BIC) per a l’antiga fàbrica tèxtil de Can Ribas ha estat una demanda que Podemos ha defensat des de sempre ja que considerem que aquest espai ha de ser un centre viscut i utilitzat per la gent. Així mateix, des de Podemos volem que siguin els veïns del barri els que puguin decidir el tipus d’ús que es vol donar a aquest espai i que qualsevol modificació de l’edifici estigui prèviament autoritzada per la Comissió Insular de Patrimoni Històric del Consell de Mallorca.