Comunicat sobre la marxa de Salvador Aguilera al Grup Mixt

Ahir, a la reunió del grup parlamentari, el diputat Salvador Aguilera ens va informar de la seva intenció de fer transfuguisme. Se li va demanar que, si no sentia que podía representar a Podem, l’única sortida digna i honrosa era la renúncia, i no la de passar-se al Grup Mixt.

Perquè des de Podem Illes Balears considerem que aquesta acció no és honesta ni coherent amb la gent i amb els principis que defensa Podem, i que van ser els quals van dur a Salvador Aguilera a ser diputat del Parlament a les passades eleccions autonòmiques.

S’ha de tenir en compte que la ciutadania vota per un partit i un projecte, no a una persona en concret. Aquest acte de transfuguisme comporta el trencament del nostre codi ètic i dels compromisos electorals adquirits amb els nostres votants.

És per això que consideràvem que havia de tornar aquesta acta no a Podem, sinò a la llista que la gent d’Eivissa va votar al 2015. No podíem esperar mai que Salvador Aguilera pogués fer-li això a la gent de la seva illa.

Sabem que treballar per a la gent de les Illes des de Podem no és fàcil, que el camí que hem escollit implica molt d’esforç i sacrificis, però per això existeix la dimissió. Per tant, volem demanar-li una vegada més que, si vol acabar amb el seu compromís ètic amb la gent de Podem, registri la seva renúncia a l’acta i torni als carrers.