CONTINUAREM TREBALLANT PER CONSOLIDAR DRETS SOCIALS PER A LA GENT

Alberto Jarabo, portaveu parlamentari i candidat a la batlia de Palma, i Laura Camargo, portaveu adjunta, han agraït el suport social a la que ha estat la primera legislatura de Podem a les institucions amb el balanç de 68 lleis aprovades: les iniciatives ciutadanes que el Pacte hem recollit als Acords pel canvi demostren que l’entesa a l’hora de governar entre partits diferents és possible i que el vot de la gent serveix. ‘La historia la escribes tú’, tal com diu el lema de Podemos cap al 28A.

PODEMOS ENCETA CAMPANYA CAP AL 28A

Aquest cap de setmana una bona representació de Podem Illes Balears va assistir a Madrid a una trobada, entre elles el portaveu parlamentari, ‘molt il·lusionant, el retorn de Pablo Iglesias a la primera línia política, qui ha representat un canvi històric al nostre país i també la renovació de la forma de fer política’, ha valorat Alberto Jarabo.

‘Ens trobàrem amb gent arribada de cada racó d’Espanya en un acte de germanor, des del respecte a la diversitat de l’estat. Va ser un acte de renovació de les nostres forces i ens fa tornar amb un entusiasme molt important’, ha assegurat.

Segons explica Jarabo, ‘Iglesias marcà les línies d’una campanya imprescindible per fer conscient a la gent que estam davant una oportunitat o de seguir avançant o de retornar al nostre passat més fosc. S’han de dir les veritats més incòmodes que no s’han pogut dir per qüestions merament institucionals, d’aquí algunes crítiques ferotges sobre qui comana al nostre país i que des de Podem continuarem assenyalant. Aquí ho hem fet respecte a dirigents i representants del món empresarial de les patronals hoteleres que encara continuen volent marcar el ritme de les nostres polítiques; ho veiem amb Escarrer criticant les polítiques d’aquest govern de manera injustificada quan han obtingut uns resultats superiors als que havien tingut històricament (…)’, els ha criticat.

‘En aquesta trobada també vam fer el llista dels èxits aconseguits per Podem i seguirem consolidant i conquerint nous drets de ciutadania perquè la desigualtat entre qui governa i la gent encara és immensa. Continuarem assenyalant els privilegis de les elits econòmiques i poderoses i la seva representació electoral que és la foto de Colom.
Som l’única força amb potencial suficient per fer front a les dretes, al trio de Colom, i a l’amenaça que suposa per a la nostra convivència.
Aquesta aliança entre les tres dretes ens preocupa i la insinuació que el PSOE estaria disposat a pactar un govern amb Ciudadanos, que frenaria els avenços que hem aconseguit aquesta legislatura a les illes als quals C’s s’ha oposat frontalment amb formes hostils. Aquesta comunitat es veuria molt perjudicada’, ha alertat el diputat.

Jarabo ha fet balanç dels èxits de Podem a aquesta legislatura en què s’ha generat riquesa i un clima social favorable; ‘hem aprovat 68 lleis al Parlament i només 11 decrets justificats en la seva necessitat. El poder legislatiu a les illes també funciona.
Lleis amb un consens important i amb unanimitat’, i ha destacat les que han comptat amb el suport de la societat civil que durant molts anys havien reclamat suport com la llei d’Habitatge recolzada per la PAH, la llei del tercer sector aprovada per unanimitat i recolzada pel sector social, la que reconeix els consells escolars, la llei de residus a on plataformes han aportat les seves idees en favor del medi ambient i ha superat la pressió dels lobbys internacionals de grans empreses que volien influir sobre el govern,  la llei de memòria històrica reclamadíssima durant dècades per les associacions de memòria històrica, la llei de protecció a les persones LGTBI, protestes en contra de les prospeccions petrolieres que s’han acompanyat des del Parlament, també la llei d’igualtat a la qual hi ha partits que s’oposen i d’altres que donen suport a aquesta oposició. Queden qüestions pendents com el Pacte per l’educació 0-3 anys ‘que hem d’esperar que a la propera legislatura tots els partits estiguin a l’altura del que és una necessitat social amb la tasca immensa que fan les plataformes en la seva defensa’, ha demanat Jarabo.

Per al portaveu, ‘la primera legislatura de Podem a les institucions, amb el suport social que agraïm moltíssim, s’ha demostrat que es pot fer més, que es pot ampliar la participació de la nostra societat i que si s’acorden qüestions com vam fer als Acords pel canvi a l’inici de legislatura, aquests acords entre partits progressistes són possibles i la relació ha millorat malgrat discrepàncies importants que han existit. Aquesta legislatura s’ha demostrat que la possibilitat de governar entre partits diferents que es poden entendre no és un somni sinó que quan s’acordaren qüestions importants com els Acords pel canvi aquestes iniciatives ciutadanes que semblaven allunyades de poder ser assolides s’han convertit en realitats i han fet que la gent vegi i digui per primera vegada que el seu vot és vàlid. Esperem que a la propera legislatura continuï sent així’, ha desitjat el portaveu i ha fet referència al lema de la campanya de Podemos ‘ La historia la escribes tú’ (…).

DARRER PLE DEL PARLAMENT DE LA LEGISLATURA

Laura Camargo ha detallat dels darreres preguntes que farem al govern ‘sobre una de les qüestions centrals que pensam que encara s’ha de solucionar i esperam que es faci amb la reedició de la següent legislatura, per a què les polítiques d’habitatge i del control de la massificació turística i del model turístic siguin al centre’. Demà Carlos Saura demana a manera de balanç si considera que els grans hotelers ja no dicten les lleis en aquesta comunitat tal com vam dir quan va començar la legislatura dels Acords pel canvi; Aitor Morrás demana el control dels habitatges buits per posar-los a l’abast de la gent que els necessiti; i Camargo a Armengol si està satisfeta de les polítiques de control del creixement il·limitat del turisme durant la legislatura (…).

Sobre la llei de capitalitat de Vila, ‘estem satisfets que s’aprovi aquesta reivindicació històrica de l’illa d’Eivissa per a què el municipi pugui fer polítiques més socials per fer-hi front al repte ecològic que tenim al davant i el problema de l’habitatge que l’afecta especialment. Donam un missatge de descentralització de les nostres illes i un impuls al municipalisme eivissenc’, ha explicat Camargo.

La llei de patrimoni cultural i immaterial que també s’aprovarà demà ‘especifica allò que ha de ser objecte de salvaguarda  pel seu respecte a la igualtat de gènere, als drets humans, als drets dels animals i es fixen uns marcs als quals es puguin protegir, les danses de cossiers, dimonis, jaleos de Menorca, valls de pagesos d’Eivissa, etc perquè es protegeixen i difonguin’, ha explicat la diputada.