Demanem al govern espanyol un posicionament sobre Sa Feixina i la casa d’Emili Darder

El nostre diputat Juan Pedro Yllanes ha demanat des del Congrés al govern espanyol el seu posicionament en el debat polèmic entre protecció del patrimoni i reconeixement a les víctimes de la Guerra Civil i la Dictadura, en concret respecte dos casos molt importants a les Illes Balears. Des de Podem volem saber fins a quin punt arriben en el seu compromís amb la memòria democràtica.

Després d’aprovar-se a la cambra l’exhumació de les restes del dictador del Valle de los Caídos, volíem saber la postura del nou executiu de Sánchez respecte a l’esbucament que es demanava des de Cort i el Consell del monolit feixista en reconeixement al creuer Baleares, així com de la petició de Cort de devolució, per part del Ministeri de Defensa, de la casa familiar d’Emili Darder, batle legítim de Palma assassinat a la Guerra Civil.

Ho demanem perquè, tant a la legislació autonòmica com estatal, s’han fet passes cap al reconeixement i l’ampliació de drets i mesures en favor dels que van patir persecució, violència, o fins i tot la mort, a l’època més obscura de la nostra història. I aquest canvi de paradigma legislatiu i polític s’ha de veure reflexat també als carrers de totes les ciutats del nostre país.