Demanem la dimissió de la ministra Montero

El Grup Parlamentari d’Unidas Podemos demana a la ministra d’Hisenda en funcions que deixi el seu càrrec i que no es rigui dels ciutadans de les Illes

Unidas Podemos demana la dimissió de la ministra d’Hisenda en funcions, Maria Jesús Montero,per irresponsable i per haver utilitzat el Ministeri d’Hisenda de forma partidista i com a eina de pressió política”, en paraules d’Alejandro López, portaveu del grup parlamentari.

El diputat ha fet aquesta manifestació en relació a la PNL presentada pel grup mixt sobre la reclamació dels 177 milions que el govern de l’estat deu a Balears, i que va a Ple aquest dimarts i que el grup parlamentari votarà a favor. “Sobretot volem remarcar el punt dos, on se censura l’actitud de la Ministra d’Hisenda, Maria Jesus Montero per utilitzar el Ministeri d’Hisenda com a arma política contra les comunitats autònomes, en aquest cas, contra la gent de Balears”

“És més”, ha indicat el diputat, veient com en anunciar noves eleccions la ministra en funcions Maria Jesus Montero ara resulta que ja ha trobat la forma de retornar-li a balears els 177 milions…. Es creu la senyora Montero que som idiotes?”

El portaveu també li ha reclamat a la ministra en funcions que “abans d’anar-se, que es recordi de retornar a Balears els 177 milions que se li deu“.

ELECCIONS GENERALS

D’altra banda, López ha comentat la situació estatal on ens encaminem cap a unes noves eleccions generals.”Sembla que el senyor Pedro Sánchez ja té el que volia, l’altre dia en una entrevista Sánchez deia que no podria dormir tranquil amb Podemos dins del seu govern, però bé, més aviat sembla que els que no estaven tranquils eren els seus amics de la CEOE, ara sembla que Sánchez i els seus amics podran dormir tranquils”.

La irresponsabilitat de Pedro Sánchez no té límits, des del primer moment tènia molt clar que no volia un govern amb Unides Podemos, va mentir a la seva militància, va mentir al votant d’esquerres (després li allarga la mà a la dreta) i va mentir al seu suposat soci preferent”, ha afegit el portaveu.

Per al diputat, “no sembla que sigui la seva mania de mentir-li als espanyols cada vegada que té ocasió el que li preocupa, igual que tampoc li preocupa la precarietat, ni els preus abusius del lloguer, ni els desnonaments a famílies sense alternativa habitacional, ni li preocupa les llargues cues d’espera que hi ha en la sanitat pública, ni el canvi climàtic. El que li preocupa, és que Unides Podem estigui en el govern treballant per a la gent corrent“. Per això, ha dit, “és indecent que Sánchez ens faci anar a unes noves eleccions generals per la seva falta de capacitat política, de diàleg i d’arribar a acords amb altres formacions”.

Sembla que la nova Espanya plural reflectida en el congrés, no li agrada, el continua preferint l’Espanya en blanc i negre, l’Espanya bipartidista, on PSOE i PP s’alternaven, però en realitat sempre manaven els mateixos, sense importar com d’ells estigués en el govern. Per això mateix Sánchez no vol a Unides Podem dins del govern, perquè les coses començarien a canviar a favor de la gent normal i corrent, i això no agrada ni a Sánchez ni als seus amics de la CEOE i l’IBEX“, ha sentenciat.

EMERGÈNCIA FEMINISTA I CLIMÀTICA

Per la seva banda, Esperança Sans, portaveu adjunta del grup, ha condemnat el nou assassinat masclista que aquesta vegada afecta la nostra CCAA i que es va produir ahir a la Colònia de Sant Jordi. “La xacra continua estant present i aquesta setmana ha estat tràgica per a la nostra societat“, ha dit Sans.

Unidas Podemos considerem que és necessari posar en marxa mesures que eduquin en el feminisme i també necessitem polítiques de conscienciació. “Ens trobem davant una veritable situació d’emergència feminista en el que cal posar en marxa tots els recursos per tal de fer front a n’aquesta xacra. De moment continuem amb el Pacte contra les Violències Masclistes dins un calaix i s’ha de desbloquejar aquesta situació. Des d’aquí tot el suport a la família de la dona assassinada. Ja que no ens morim, ens maten“, ha afegit la diputada.

D’altra banda, ha esmentat la portaveu, “volia destacar que ens trobem en una setmana clau quant a visibilitat d’un problema que ens afecta a totes i a tots, com és el problema del canvi climàtic i del que la nostra formació en fa bandera”.

“Aquesta setmana, igual que vàrem fer el passat divendres on vam acudir a la concentració de Cort en favor del clima, els diferents càrrecs de Podemos serem presents en les diverses manifestacions i actes que es duran a terme a les Illes. També demanar des d’aquí als líders mundials que es trobin avui a la cimera sobre l’Acció climàtica organitzada per la ONU a Nova York que facin tot el que calgui per fer front a aquest problema”, ha explicat Sans.

Com ja sabeu, és proposta dUnidas Podemos, des del Congrés dels diputats als ajuntaments de les Illes, passant pel Parlament en el qual ens trobem o els Consells insulars, el fet de declarar l’estat espanyol i les Illes Balears en emergència climàtica.

En aquest sentit, la diputada i portaveu ha dit que “és imperatiu fer front a aquest problema i adoptar solucions polítiques que afavoreixin el clima i redueixin l’impacte mediambiental en les nostres Illes“.

Així mateix, recordem que aquest dimecres des d’Unidas Podemos defensarem a la Comissió de Medi Ambient, la PNL presentada de forma conjunta amb la resta de grups perquè es declari sí o sí aquest estat d’emergència climàtica. “És un tema prioritari i hauria de ser el primer a tractar a les polítiques de la CCAA“, ha dit.

Recordem que vam acceptar presentar de forma conjunta aquesta PNL perquè es van incloure les nostres reivindicacions, ja que si no, no l’haguéssim acceptada, ja que considerem imperatiu declarar l’estat d’emergència climàtica i que es reconeguin les causes”, ha sentenciat Sans.

FALLIDA DE THOMAS COOK

Així mateix, davant la notícia de fallida de l’empresa de Thomas Cook, Sans ha explicat que “des d’Unidas Podemos esperem que els turistes que estan a les Balears i altres indrets del món, puguin tornar a casa sense incidències i com més aviat millor. També volem fer arribar tot el suport als treballadors que s’han vist afectats amb aquesta notícia“.

Esperem que tant del Goven de l’Estat, com la nostra conselleria de treball i turisme d’aquí de les Illes Balears ens puguin fer arribar més informació sobre la situació i com afectarà les nostres Illes“, ha afegit la diputada.

D’altra banda, i en relació a la iniciativa presentada pel grup Vox, la portaveu adjunta ha avançat que “no donarem suport a la iniciativa presentada per l’ultradreta, ja que són mesures que ja s’estan dunt a terme i no votarem sobre una obvietat que ja està duent a terme aquest Govern”.