Derogarem la reforma laboral i blindarem les pensions

Lucía Muñoz i Beni Aguiló, han presentat aquest dimarts les mesures de la formació destinades a la justícia laboral

Unidas Podemos sí derogarem la reforma laboral, pujarem el Salari Mínim Interprofessional i blindarem les pensions

Lucía Muñoz, candidata d’Unidas Podemos al Congrés dels diputats i Beni Aguiló, candidata al Senat per Mallorca han explicat aquest dimarts que si Unidas Podemos governa sí que derogarà la reforma laboral i blindarà les pensions per llei a l’IPC, “i no com estan dient els altres partits i mai fan”.

La número dos al Congrés, Lucía Muñoz, ha explicat que “hem de posar fi a una precarietat laboral que no ens deixa arribar a fi de mes, planificar el nostre futur“. “Una precarietat laboral que afecta especialment als joves, que hem sofert crisis rere crisis sense que el bipartidisme governi per a ajudar-nos i que ha complicat el nostre accés a un treball digne cada vegada més”, ha dit.

“Per això”, ha afegit Muñoz, “Unidas Podemos vol derogar les reformes laborals de PP i PSOE que tanta precarietat han causat”. A més, ha indicat que “pujarem l’SMI a 1.200 euros i eliminarem els contractes temporals de menys d’un mes, establint un màxim de 6 mesos“.

A més, ha explicat que sembla que ens acostem a una nova recessió i “ara més que mai és important derogar les reformes laborals i fer una nova que protegeixi al treballador”. “Eliminarem als falsos autònoms, protegint així al treballador. Instaurarem una jornada laboral de 34 hores que fomenti la conciliació familiar“, ha dit Muñoz.

Unidas Podemos som l’única garantia perque es deroguin les reformes laborals i tinguem unes condicions de treball dignes per als joves i per a totes.

Per la seva banda, la candidata al Senat per Mallorca, Beni Aguiló, ha asseverat que “és una vergonya que no haguem revaloritzat les pensions en tots aquests anys. Hem de protegir als pensionistes que durant tants anys ens han mostrat amb la seva valentia, el camí a seguir”. Per això, ha dit “establirem l’actualització per llei de les pensions a l’IPC de manera immediata i el blindarem en la Constitució Espanyola”.

A més a més, la candidata ha assegurat que “derogarem el mal anomenat factor de sostenibilitat, que, de no derogar-se, suposarà un descens de la pensió inicial de el 9% i el 18% en els pròxims anys i incrementarem les pensions mínimes i les no contributives“.

Només si Unidas Podemos estem forts podrem garantir que les pensions de tots i totes estiguin blindades en el futur. “Per a nosaltres no és una promesa electoral buida, sinó que és una prioritat com hem mostrat comprometent-nos amb les associacions de pensionistes, ha afegit Aguiló.