Després de la Gürtel, el PP va cap a l’abisme

El temps del PP s’està acabant; des de la sentència de la Gürtel ho veiem. El canvi de govern és necessari i ara es pot produir amb la moció de censura que esperam que prosperi en els propers dies.

‘Avui a la junta de portaveus hem vist com el Partit Popular ha presentat dues proposicions no de llei que creen la sensació que el PP és un partit en blanc i negre’, ha valorat el portaveu de Podem, Alberto Jarabo, en declaracions als mitjans referent a les propostes del PP sobre l’aniversari de la Constitució i la dissolució d’ETA.

Per a Jarabo, ‘des que s’ha condemnat el Partit Popular per la Gürtel veiem que no té futur, no té cap suport de cap altre partit estatal i a les Illes al Parlament presenta proposicions no de llei que són antagòniques, fora de lloc i que manifesten la idea que el PP s’està diluint i només l’interessa xerrar del passat perquè no té cap futur’, ha insistit.

Respecte a la proposta de parlar de la Constitució, Podem hem insistit que és necessària una reforma constitucional que blindi drets principalment; el portaveu ha posat d’exemple el ple del Parlament d’ahir en què des dels partits progressistes vàrem aprovar la llei d’Habitatge que no van aprovar ni el PP ni Ciutadans. ‘Aquesta oposició a drets socials, també a Balears, provoca una emergència enorme a molts de ciutadans de les nostres illes que no poden accedir a un habitatge. S’ha de solucionar blindant la Constitució i això és el que explicarem en el ple de dimarts proper’, ha explicat el diputat.

El temps del PP s’està acabant; els indicis que tenim no només per la moció de censura sinó també pel seu comportament des de la sentència de la Gürtel marquen un camí que va cap a l’abisme’.

Per a Jarabo, ‘no només hi ha corrupció al PP, que és el que ha provocat aquesta moció de censura, sinó que a més avui el Congrés ha reprovat la ministra d’Igualtat, per mala gestió per no haver defensat les polítiques d’Igualtat que van treure als carrers a milers de dones el 8 de març, i ahir la ministra de defensa, Dolores de Cospedal, va tornar a atacar els jutges com ja ho va fer en el seu moment el ministre de Justícia, demostrant una manca de respecte absolut cap a la independència judicial, cap al poder legislatiu amb els vetos que s’han produït al Congrés durant aquestes setmanes i un executiu no només feble sinó amb sospites permanents de corrupció i de mala gestió. Tot això implica la necessitat d’aquest canvi de govern que ara es pot produir amb la moció de censura que hem d’esperar que prosperi en els propers dies‘, ha considerat.

En aquest sentit, Podem hem obert una consulta a la nostra militància per fer-la partícip d’una proposta de la direcció estatal, fins demà  a les 18 hores, quan els inscrits i inscrites poden decidir si donen suport a una moció de censura que tregui de fora al PP del govern d’Espanya així com a l’actual president M.Rajoy.

COMISSIÓ D’INVESTIGACIÓ DE SA NOSTRA; Exigim al PSIB una vegada més que voti a favor d’aquesta comissió d’investigació.

A preguntes dels periodistes, Jarabo ha recordat que ja en el seu moment donàrem suport a la iniciativa de crear una comissió d’investigació sobre Sa Nostra al Parlament. ‘Vam insistir amb força al Psib que si ells consideraven que no hi havia res a amagar s’havia de crear la comissió i era negociable el pla de treball i qui havia de comparèixer’, ha recordat.

‘Insistim que és necessària no només per la possible sospita o denúncia del GOB sobre la preurbanització de Son Bordoy, sinó evidentment per l’enfonsament d’una caixa que era d’aquesta comunitat i que ara pertany a accionistes fins i tot internacionals i aquí no ha quedat pràcticament res per la pèrdua de patrimoni. Té unes responsabilitats polítiques que el Parlament ha de dirimir perquè no es torni a repetir’.

Estem a favor d’aquesta regeneració i de la investigació de la gestió molt defectuosa de Sa Nostra, en què hi ha hagut implicacions polítiques i s’ha d’evitar que aquests comportaments polítics que varen dur a l’enfonsament de Sa Nostra es tornin a repetir. Si hi ha una majoria que pugui crear una banca pública en algun moment s’ha de fer d’una manera totalment diferent de la gestió final de Sa Nostra. Però això s’ha de decidir i investigar políticament, analitzar les conseqüències del que va passar per tal de dirimir responsabilitats. Exigim al PSIB una vegada més que voti a favor d’aquesta comissió d’investigació’, ha conclòs Jarabo.

PLA DIRECTOR DE MOBILITAT

Respecte a les darreres informacions publicades sobre l’anàlisi de l’esborrany del Pla de mobilitat, Jarabo ha recordat que per a Podem ‘és imprescindible un Pla director de mobilitat urgent que s’hauria de consensuar més del que s’ha fet fins ara’, ha dit, però ha assenyalat que ‘no tenim la informació del que s’ha pogut dir des de Medi ambient. Hem demanat la informació al conseller Vidal i esperem que avui o demà la rebrem’.

SON BORDOY

En referència al recurs d’inconstitucionalitat a Son Bordoy, el portaveu ha recordat que ‘Podem des del principi no ens vam negar a presentar el recurs. És una decisió que ha de prendre la direcció del partit; els pròxims dies hi haurà una reunió amb el GOB que ja s’ha sol·licitat i a partir d’aquí s’han de mirar pros i contres d’aquesta possibilitat. No pot passar que la presentació del recurs paralitzés d’alguna forma l’execució de la Llei d’habitatge; entenem que no és així però ho hem de mirar bé’, ha explicat.