El Parc Bit ha d’estar blindat per a potenciar el model productiu tecnològic de les Illes

El portaveu del Grup Parlamentari d’Unidas Podemos, Alejandro López, ha explicat aquest dimecres després de la Junta de portaveus que al proper ple es debatrà la tramitació del Decret Llei sobre les mesures urgents per a impulsar i estimular el Parc Bit, una iniciativa que el portaveu ha calificat de “positiva”.

Per a Unidas Podemos és essencial assegurar que el ParcBit continuï sent un lloc relacionat amb empreses tecnològiques i d’innovació, així que qualsevol mesura que blindi la seva funció i eviti el risc que pugui perdre la seva funció original, ho veiem positiu”, ha dit el portaveu.

En aquest sentit, el diputat ha esmentat que “si volem diversificar el nostre model productiu, cal fer un esforç a potenciar totes les alternatives al model actual, i justament, les empreses tecnològiques solen venir acompanyades de llocs de treball de qualitat i estables”. “Pel bé de l’economia de Balears i del sector tecnològic, blindar el ParcBit davant futurs problemes, és el prioritari”, ha assegurat.

D’altra banda, López ha dit que des de la formació “ens alegrem que el Govern estatal hagi plasmat en l’esborrany de l’avantprojecte de llei de canvi climàtic la possibilitat que el 2025 es deixin de vendre vehicles de combustible dièsel”.

LLEI DE CANVI CLIMÀTIC I DIÈSEL

“Juan Pedro Yllanes ens va informar d’aquest acord adoptat amb el ministeri fa ja un temps, acord que ara es veu plasmat”, ha dit el diputat, al mateix temps que ha recordat que “quan es va informar, va haver-hi molts grups que van criticar i van posar en dubte la paraula donada des del ministeri ha el nostre vicepresident de Balears”.

López ha destacat que “ens sembla de justícia reconèixer la gran feina de Juan Pedro Yllanes i el seu equip a l’hora d’abordar aquesta negociació, i com ara veiem, la llei de canvi climàtic si contemplarà les qüestions específiques del fet insular, permetent així que la llei autonòmica es pugui aplicar sense problemes”.

Així mateix, el diputat ha aprofitat per informar que des d’Unides Podem ens reunirem aquest divendres amb la plataforma “Contra l’aplicació de l’aeroport de Palma” per tal de “mostrar el nostre rebuig a l’ampliació de l’aeroport” . “Tal com hem dit en diverses ocasions, la nostra formació no vol més vols a les nostres Illes, i per coherència, ens oposem a la seva ampliació”.

“Creiem a més, que si tant el govern estatal com el govern autonòmic han declarat l’emergència climàtica, haurien de ser coherents i fer tot el possible perquè no hi hagi cap ampliació”, ha insistit.

Finalment, el diputat ha destacat una vegada més que “en el nostre programa electoral proposàvem la cogestió de ports i aeroports, tant des de la Comunitat Autònoma com des dels Consells Insulars, per tal de garantir que les decisions que es prenguessin sobre els aeroports, tinguessin en compte la realitat que es viu des de Balears”.