El PP continua menyspreant l’escola pública

La portaveu adjunta, Laura Camargo, ha criticat que el PP està carregat de demagògia, cinisme o d’amnèsia, amb un voluntari forat blanc en el seu record respecte del nefast paper que va jugar en l’anterior legislatura en relació a les infraestructures educatives de les Illes i en relació a l’educació pública en general. Hem votat en contra de la majoria de la moció del PP relativa a Política general d’inversions dutes a terme per la Conselleria d’Educació i Universitat. Només hem donat suport al punt que demana al govern que compleixi amb els seus compromisos quant a la reducció de barracons i les inversions en infraestructures. Aquests dos punts s’han aprovat per unanimitat.

Per a la diputada, el Partit Popular no pot donar lliçons a ningú sobre educació, infraestructures i barracons.’Sempre que vostès s’hi fiquen amb la gestió en matèria d’educació ho fan com si no haguessin governat mai aquí, com si no fossin responsables, per un costat, de les retallades dins la Conselleria d’Educació i de l’abandonament absolut de la política d’infraestructures educatives. Com si no haguessin retallat el pressupost per professorat de manera dràstica i haguessin fet pujar les ràtios, com si no haguessin posat a la comunitat educativa i les famílies en peu de guerra per aquest menyspreu a l’escola pública i per la seva manera absolutista de fer política implantant el TIL donant l’esquena a tothom’, ha criticat durant la seva intervenció.

Quan va començar aquesta legislatura dels Acords pel Canvi els barracons ja hi eren aquí, en nombre de 93. I a més el PP va duplicar les aules modulars, de 50 a 93, i va incrementar les ràtios sense tenir la pressió demogràfica d’aquests darrers anys.

Per una altra banda, ‘Podem també recordam el conseller Martí March que des de l’inici de legislatura no han fet una bona planificació des del minut 1 tenint en compte que som la comunitat autònoma que creix a major velocitat durant els darrers anys segons l’INE. Això hauria requerit un Pla més ambiciós i més ben estructurat des del mateix començament de la legislatura’, ha criticat Camargo.

La portaveu adjunta ha recordat que vam haver de pressionar de manera molt aguda des de la nostra formació amb una esmena al pressupost de l’IBISEC per tal que el govern publiqués el Pla d’Infraestructures. I que també vam signar amb la conselleria d’Educació un acord per reduir els barracons fins a un 70%, amb un compromís d’arribar com a mínim a un 50%. ‘Ahir a la fi vam conèixer que reduiran fins a un 50% a data de 31 de desembre de 2019. És a dir, a final d’any, no a final de legislatura, i un 50%. Aprovat raspat’, ha valorat.

Tornant a la moció que ha presentat avui el PP aquí, des de Podem estem d’acord després de tot el dit -i per tant votarem a favor- en els punts 1 i 3, és a dir, en fer que aquest Govern al qual nosaltres donam suport extern compleixi amb els seus compromisos quant a la reducció de barracons i les inversions en infraestructures.

La diputada ha criticat que durant la legislatura anterior el PP no garantia una plaça escolar a Eivissa a tots els alumnes de 2n cicle d’educació infantil (3, 4 i 5 anys) per manca de places. Malgrat les constants reclamacions de la comunitat educativa i de l’ajuntament, la construcció del CEIP Son Macià no s’havia iniciat, i els alumnes d’infantil (3,4 i 5 anys) d’aquest nucli havien d’assistir a classe a l’institut de Manacor fent ús del transport escolar.
El pressupost per a inversions reals de l’IBISEC durant els anys 2013 i 2014 va ser de 0 €.
Just a l’inici de la legislatura l’IBISEC va elaborar a petició nostra un informe de les reformes urgents que s’havien de fer als centres, que sumaven uns 20 M d’€, el pressupost de 2015 va ser de 6,3 M d’€ i a partir de juliol, quan s’inicià la legislatura, estava pràcticament exhaurit i no es podia escometre cap actuació.
El 2014 el Banc Europeu d’Inversions (BEI) va accedir a finançar mitjançant un crèdit finalista actuacions en infraestructures per 25 M d’€, va transferir una primera partida de 20 M d’€ a la CAIB dels quals només arribaren a l’IBISEC 6,3 M d’€. La resta, 13 M d’€, mai arribaren a l’IBISEC i no se sap quina destinació varen tenir. Això va suposar un descrèdit per a la CAIB davant de les institucions europees, que ens va obligar a renegociar el crèdit i demostrar que nosaltres sí érem complidors.
Els populars havien fet nombroses promeses als ajuntaments i a les comunitats educatives dels centres de projectes i actuacions en marxa que eren inexistents i sobre les quals pràcticament no s’havia fet res: nou IES Santa Maria, nou CEIP Son Macià, ampliació IES Binissalem, nou IES LLucmajor, nou CEIP de Caimari, etc.

Amb tot això, ‘des del PP no poden donar lliçons absolutament res i des de la Conselleria d’Educació no poden treure pit. No era fàcil però ho podrien haver fet millor. Els nostres alumnes i docents s’ho mereixien després de la legislatura negra que van patir’, ha acabat la diputada.