“El preacord és necessari i necessita la col·laboració de tots”

Mae de la Concha, secretària general de Podemos Illes Balears, ha valorat el preacord arribat per part d’Unidas Podemos i PSOE a nivell estatal i ha remarcat la necessitat de que es faci realitat

La secretària general de Podemos Illes Balears, Mae de la Concha, ha explicat avui als mitjans de comunicació durant el Dijous Bo que el preacord arribat a nivell estatal entre Unidas Podemos i PSOE per formar un govern de coalició progressista “abans hauria estat millor (que arribés), però jo crec que ara ens hem de centrar en un preacord, molt interessant, molt necessari i que necessita la col·laboració de tot el món i que no es posin pedres en el camí, veurem si es fa realitat”.

Per la seva band,a Juan Pedro Yllanes ha destacat que “sembla una bona notícia per al país i per a Balears. El que es reproduirà és a Madrid és el mateix pacte de govern que tenim aquí a Balears. […] Ens traurà d’un bloqueig que no ha estat bo per a la nostra comunitat autònoma i hem de felicitar-nos que les coses comencin a funcionar i que als més trigar, a la fi de desembre tinguem un govern en plenes funcions”.

Així mateix, ha afegit que “des d’Unidas Podemos tenir el compromís de parlar de finançament. Parlarem de debò de la part fiscal del REIB. Hem de compensar el cost de la insularitat“.

Yllanes, a més, ha destacat que “després del resultat del 10-N aquest país es juga moltíssimes coses com assentar polítiques socials i polítiques per a lluitar contra el canvi climàtic. Ha estat un exercici de responsabilitat l’arribar a un acord en 48 hores i que ja no hi hagi línies vermelles ni cap mena de recel per part del PSOE i d’Unides Podemos, i s’ajuntin per a aconseguir el que necessita aquest país, que és un govern sòlid, estable i pot fer aquestes polítiques que els ciutadans i ciutadanes necessiten“.