EL REGLAMENT DE L’OFICINA ANTICORRUPCIÓ NO ÉS EL QUE A PODEM ENS HAGUÉS AGRADAT

Avui el Parlament ha aprovat el reglament de l’Oficina Anticorrupció a  la comissió  d’Assumptes institucionals i generals. Segons ha explicat el portaveu de Podem, Alberto Jarabo, en declaracions als mitjans, l’oficina és ‘una eina fonamental per lluitar i prevenir la corrupció a les illes però aquest reglament no és el reglament que a Podem ens hagués agradat i dubtam que sigui també el reglament que més beneficiaria als nostres ciutadans i ciutadanes per sentir-se protegits del que ha suposat i podria suposar la corrupció en aquesta Comunitat autònoma’.

‘Ens preocupa aquest reglament, ens preocupa que després de l’esperpèntica declaració ahir de l’expresident Jaume Matas davant el Congrés no estiguem encara a l’altura de fer un reglament realment protector de tot el que ha passat en aquesta Comunitat, per dotar de la suficient independència i autonomia de funcionament l’oficina, per protegir que el seu director pugui fer feina amb plena llibertat’, ha lamentat Jarabo en declaracions als mitjans després de la junta de portaveus.

El portaveu ha criticat que hi ha qüestions com que la intervenció de la comunitat autònoma pugui supervisar els comptes: ‘Podem enteníem que sí que hi hauria d’haver una auditoria interna de l’oficina que pogués supervisar els comptes però que la seva independència era fonamental i que no podia dependre del govern. Continuam esperant i, tal com s’ha aprovat, que l’oficina tingui un cos de funcionaris propi que entri per oposició perquè hi hagi un cos ben preparat de tècnics per prevenir comportaments inadequats de les nostres administracions i de les persones que hi formen part; també s’ha creat la possibilitat que puguin entrar ara membres del funcionariat de la Comunitat de manera temporal per engegar les tasques de l’oficina’, ha detallat el diputat.

Per a Podem, ‘l’oficina ha d’existir; ha de ser útil i ens preocupa que PP i PSIB s’hagin posat d’acord en articles quan sabem que el PP no vol aquesta oficina; el PP s’ha abstingut en l’aprovació del reglament’, ha criticat Jarabo. ‘Esperam que en un futur proper el reglament es pugui modificar per fer aquesta oficina realment independent. Mentrestant ens alegram que es pugui posar en marxa i que les següents passes del director ja siguin tenir una seu on fer feina i que pugui començar a contractar personal per funcionar (  )’, ha avançat.

MOCIÓ DE TURISME DE PODEM AL PROPER PLE DE DIMARTS

Esperam que  la vicepresidenta Busquets doni les explicacions que no ha ofert fins ara per qüestions com la situació de Poble Espanyol Apartments. Hi ha incògnites sobre el que ha passat allà i volem saber què està passant amb la inspecció turística d’aquesta Comunitat. Reclamam una revisió de com funciona aquesta, de quins són els protocols d’actuació, de quines són les indicacions que es donen des de la vicepresidència i proposar entre tots solucions pel que s’està demostrant com unes actuacions clarament insatisfactòries per protegir les lleis que aprovam al Parlament’, ha explicat el diputat sobre la moció de Podem en matèria de política de turisme del govern que debatrem al ple de dimarts del Parlament.

‘Des d’aquesta preocupació que vam comprovar a la interpel·lació amb la manca de respostes de la vicepresidenta Busquets, dimarts té una nova oportunitat per contestar a aquestes incerteses sobre el silenci davant determinades actuacions o no clares actuacions de la inspecció de turisme’, ha insistit Jarabo.