És irresponsable que Sánchez ens dugui a eleccions

Esperança Sans i Alejandro López han declarat que l’actitud del president en funcions és “irresponsable” mentre ens porta a eleccions i demana el suport a la dreta

Els portaveus han exigit al Govern que faci el que faci falta per tal de desbloquejar la situació financera de les nostres Illes

Unidas Podemos considerem que l’actitud del president del Govern central en funcions, Pedro Sánchez, “és irresponsable” i suposa “una malaptesa política” el fet que ens vulgui portar a eleccions enlloc de formar un govern de coalició progressista que millori la vida de la gent i qüestionem si tenim la nostra democràcia segrestada per les èlits econòmiques, o si de debò els partits als quals vota la gent en eleccions, són lliures per a desenvolupar les polítiques que més beneficien a la gent.

Així ho ha explicat en roda de premsa, Alejandro López, portaveu d’Unidas Podemos al Parlament, qui ha afegit que “és incoherent que el PSOE faci una campanya tendint-li la mà a Podemos i parlant de l’esquerra, i el primer que faci després d’eleccions sigui tendir-li la mà a C’s i al PP“.

Tota aquesta jugada i moviments, ha dit López, “el que ens fa tornar a pensar és el que ja Pablo Iglesias va dir en campanya, i és que hi ha gent a Espanya, grans poderosos, que manen més que un president en funcions, sense haver hagut de passar per les urnes”. “Si Sánchez ens aboca a unes noves eleccions, deixarà patent la seva falta de capacitat de diàleg i consens polític, i sobretot la seva covardia a l’hora de defensar els interessos de la gent enfront d’una minoria privilegiada que vol viure a costa dels drets dels espanyols“, ha declarat.

D’altra banda, el portaveu de la formació, ha recordat que “hem sabut, com s’ha demostrat, que en més d’una ocasió s’ha utilitzat al ministeri d’interior, a les clavegueres, per a falsificar informes i injuriar rivals polítics mitjançant proves falses. Hem vist també com enmig d’unes negociacions des de la vicepresidència en funcions sembla que es va modificar un document enviat per Podemos i es va filtrar a premsa per a enganyar sobre la intencionalitat d’aquest document”.

“Arribats a aquest punt”, ha dit el diputat, “cal plantejar-se en cas que hi hagi noves eleccions, si tenim la nostra democràcia segrestada per les èlits econòmiques, o si de debò els partits als quals vota la gent en eleccions o si són lliures per a desenvolupar les polítiques que més beneficien a la gent”.

Esperem que Pedro Sánchez deixi de jugar als escacs amb els seus assessors, es prengui la política de debò i no com un joc, s’assegui amb Pablo Iglesias a negociar, i aconsegueixin un govern progressista estable que no ens faci repetir eleccions i garanteixin polítiques de benestar per a la gent, ha sentenciat López.

SESSIÓ PLENÀRIA DEL DIMARTS

Per la sava banda, Esperança Sans, portaveu adjunta i en relació a la PNL presentada de forma conjunta amb el PSIB, ha reclamat a la presidenta Armengol que “sigui como sigui, els 177 milions que són de la nostra CCAA han de venir cap aquí”. “Arribarem fins ons faci falta, per tal de tenir aquests dinners, que pertanyen a tots els ciutadans de les Illes“, ha dit.

Així mateix, i en relació a la sessió plenària de demà, Sans ha declarat que “ens mostrem satisfets per la compareixença de la presidenta Armengol per tal d’explicar la necessitat de finançament de les nostres Illes, fet que és de sobra conegut i que és ara mateix la màxima prioritat per a la nostra formació”.

Pensam que aquesta manca de finançament com aquests 177 milions, passa per tenir un Govern estable a nivell estatal i que es pugui centrar ja en qüestions que interessen a la ciutadania”, ha asseverat Sans.

Així mateix, la portaveu adjunta ha informat que les diputades al Congrés, Antònia Jover i Lucia Muñoz, registraran properament una pregunta al Govern central en relació a les ajudes del Llevant, que no acaben d’arribar. “No pot ser que es vagin prometent ajudes als territoris quan hi ha una catàstrofe i que hi hagi encara tot aquest retràs, no és pot assumir”, ha dit.

ALTRES INICIATIVES

Quant a altres iniciatives, Sans ha informat que s’han presentat dues PNL amb els socis del pacte. Una relativa a les mesures per combatre les agressions al personal sanitari de les Illes. “Es presenta aquesta PNL per tal que el Govern s’impliqui amb aquesta lluita i si cal renovar tots els protocols que tenen a veure amb el tema”, ha dit Sans.

Així mateix, la segona PNL té a veure amb l’establiment d’una àrea de control d’emissions a la mediterrània. La passada legislatura ja vam fer feina i ara demanem el suport de la UE i tots els òrgans implicats, per tal que es pugui constituir aquesta àrea de control d’emissions.

Sans, també, ha volgut rebutjar i condemnar el darrer triple assassinat masclista que ha ocorregut a Pontevedra, i ha dit que “totes les institucions s’han d’implicar en la lluita contra aquesta xacra. Confiem, a més, que hi hagi un govern estable de coalició per tal de començar a fer feina amb el Pacte d’Estat contra les violències masclistes”.