Cati Pizà: «Les dones som un antídot clau per neutralitzar els discursos d’odi de l’extrema dreta»

La secretària de feminismes de Podemos Illes Balears, Cati Pizà, ha declarat aquest dissabte a Madrid que «les dones som un antídot clau per neutralitzar els discursos d’odi de l’extrema dreta». Pizà ha assistit junt amb companyes del partit a unes jornades internes de Podemos, de debat i reflexió, sobre com neutralitzar els discursos de l’odi de l’extrema dreta.

Cati Pizà ha assegurat a Madrid que «el moviment feminista ja ha demostrat que les dones tenim molta força per canviar les coses. Hem estat, som i serem claus, perquè ja hem estat massa temps callades».

Per la seva part, la coordinadora del partit a Mallorca, Aurora Ribot, ha declarat que «hem de tenir molt clar que dins els discursos de l’odi, on es deshumanitza la part més vulnerable de la nostra societat, totes hi perdem els nostres drets. En una societat com la de les nostres Illes, amb un mercat laboral tan precari a causa del model turístic, hem de fer molta feina de cohesió perquè aquests discursos no calin entre la part més desfavorida de la societat».

A la trobada també hi ha assistit la secretària general de Podemos Illes Balears, Mae de la Concha; la diputada de Unidas Podemos al Congrés, Antònia Jover; la diputada al Parlament de les Illes, Cristina MayorMagdalena Gelabert, portaveu de Unidas Podemos al Consell de Mallorca i les regidores dels Ajuntaments de Sant Josep de Sa Talaia i Eivissa, Guadalupe Nauda i Clàudia Cotaina.

La jornada, centrada també en les possibilitats i la força del feminisme com a eix neutralitzador dels discursos de l’extrema dreta, ha comptat amb la participació dels eurodiputats Maria Eugenia Fernández Palop i Miguel Urban, i representants del partit a tots els nivells i institucions, com la secretària estatal de feminismes Sofía Castañón, a més del periodista Antonio Maestre.