13 de abril

Debatim sobre un model de finançament autonòmic més just

Aquest matí la nostra secretària general, Mae de la Concha, ha assistit a una reunió presidida pel secretari general de Podem, Pablo Iglesias, i la resta dels secretaris i secretàries generals de la nostra formació a tots els territoris del país. El tema central de la reunió ha estat el sistema de finançament autonòmic.

A la reunió, que s’ha realitzat a la seu central de Podem a Madrid, s’ha debatut cóm engegar un model que garanteixi sempre un sòl d’ingressos, de manera que les comunitats autònomes i els seus ciutadans i ciutadanes, visquin on visquin, tinguin un mínim de serveis socials garantits.

És fonamental reduir les diferències de finançament entre autonomies i que no hi hagi noves retallades en despesa social

A més, des de Podem es considera fonamental que es redueixin d’una vegada per sempre les diferències de finançament de les diferents autonomies i que no pugui haver-hi noves retallades, en cap cas, en la despesa social que es dugui a terme en aquest nivell institucional.

A la reunió també han participat el secretari d’Organització i Programa estatal, Pablo Echenique; la secretària de Plurinacionalitat i Diversitat Territorial, Meri Pita; i el secretari d’Economia estatal de la formació, Nacho Álvarez.