Demanem que s’internalitzi el transport sanitari aeri urgent interilles

Aquesta internalització garantiria un bon funcionament i control per part de l’administració pública

Unidas Podemos ha demanat al Govern la internalització del servei de transport sanitari aeri urgent interilles, per tal de garantir un bon funcionament.

La diputada d’Unidas Podemos, Antònia Martín, ha demanat a la consellera de Salut i Consum aquesta internalització del servei per tenir majors garanties de bon funcionament i control per part de l’administració pública.

Durant la Comissió de Sanitat que es va dur a terme aquest dimecres al Parlament de les Illes Balears, la diputada ha defensat que “és un servei essencial que volem que funcioni bé”. Per això, aquesta internalització “és fonamental per a l’equitat en salut a les Illes”.

«Volem solucions pels professionals i pacients. Actuacions en relació al compliment del contracte amb el nou plec. Hi ha una solució, que és molt difícil d’aplicar, i és la de deixar de dependre d’una vegada per totes d’empreses”, ha dit a la comissió.

En aquest sentit, la diputada va assegurar que des d’Unidas Podemos “pensam que això no pot ser estar en mans d’empreses que donen una vegada rere l’altre dificultats. Entenem que és un repte immens, moltes hores de feina, però no pot ser que tinguem a una consellera compareixent cada vegada per qüestions que son d’empreses i no de la Conselleria».

Martín, a més, ha defensat que “és necessària aquesta internalització del servei igual que es va fer amb el servei de transport urgent terrestre –ambulàncies–. Amb aquesta proposta, deixarem de dependre de les empreses”.

La diputada també ha destacat que «s’han de posar uns standards de qualitat«. «Tots coneixem les dificultats dels transport aeri sanitari. El vol instrumental té tot una sèrie de riscos i és el pilot qui determina si es vola o no».