El Govern ha de posar fre a les imposicions de Montoro en contra de la gent de les illes

El portaveu del grup parlamentari, Alberto Jarabo, ha demanat a la presidenta Francina Armengol: ‘Acceptarà el Govern de les Illes Balears signar el conveni amb la patronal farmacèutica a canvi de mantenir l’accés al Fons de Liquiditat Autonòmic?’.

No només no tenim un finançament just sinó que les vies d’accés al finançament, el fons de liquiditat autonòmic, el FLA, imposa uns requisits del ministeri d’Hisenda que les Balears estem obligats a complir, ha explica Jarabo.
Un d’aquests requisits és l’adhesió a un conveni amb farma indústria per la compra de medicaments en exclusiva. Això frena la inversió en genèrics i s’assegura que s’hagin de comprar aquests medicaments. I repercuteix molt negativament el fet que la ciutadania hagi de comprar els medicaments més cars.

No sabem si l’adhesió és voluntària, el conveni és molt opac. I això volem saber. Entenem que el govern ho firmà per imperatiu legal, ha dit el portaveu. Volem saber si enguany el govern ho tornarà a firmar, un FLA que insistim ens preocupa molt perquè limita les eines de finançament i l’atenció pública a la nostra ciutadania.
Francina Armengol ha assegurat que Balears no està adherida voluntàriament. M’agrada sentir que l’adhesió no és voluntària, ha dit Jarabo a la resposta d’Armengol, ja que és un xantatge imposat que perjudica la nostra ciutadania.
Les condicions per accedir al FLA són leonines, ha dit Jarabo. I ha volgut saber també quins altres requisits com a conseqüència de l’adhesió al FLA existeixen que afectin a tenir més convenis amb la sanitat privada. ‘No li demanarem que no el firmi, el FLA, però insistim a actuar per evitar les exigències i imposicions de Montoro’ que fan que la despesa farmacològica augmenti i la manca d’atenció als ciutadans és clara, ha conclòs.