El Parc Bit és prioritari pel bé de l’economia de Balears

Unidas Podemos hem donat suport al Decret llei sobre mesures urgents per estimular el Parc Tecnològic

Alejandro López ha destacat que és imprescindible l’impuls d’aquest Parc per tal de diversificar el model productiu de les Illes

El Parlament ha aprovat aquest dimarts el Decret llei 2/2020 de mesures urgents per impulsar i estimular el Parc Balear d’Innovació Tecnològica (ParcBit), amb el suport d’Unidas Podemos.

En aquest sentit, el portaveu del Grup Parlamentari, Alejandro López, ha indicat que “des d’Unidas Podemos tenim molt clar el necessari que és avançar cap a un model social més just, i per a això, és vital un canvi en el nostre model productiu”. “Creiem que iniciatives com aquesta (en referència al Decret), fan passos en aquesta direcció, per això en secundem, per a aconseguir oferir la possibilitat d’un futur més estable per a tots”, ha explicat.

El portaveu ha dit que “si volem diversificar el nostre model productiu, cal fer un esforç a potenciar totes les alternatives al model actual, i justament, les empreses tecnològiques solen venir acompanyades de llocs de treball de qualitat i estables”. “Pel bé de l’economia de Balears i del sector tecnològic, blindar el Parc Bit davant futurs problemes, és el prioritari”, ha destacat.

El Decret llei de mesures urgents per a l’impuls i estimulo del ParcBit “és un exemple del model econòmic pel qual aposta aquest Govern de coalició del qual forma part Unides Podemos”, ha afegit el diputat.

En aquest sentit, ha defensat López, “una aposta perquè el territori deixi de destinar-se a hotels i centres comercials, i passem a impulsar la recerca i desenvolupament tecnològic com a maneres d’aconseguir una economia més forta i amb unes condicions laborals més estables i dignes per als seus treballadors”.

GARANTIRÀ L’ÚS DE SÒL PER A EMPRESES TECNOLÒGIQUES

El portaveu, a més, ha indicat que “una part important d’aquest Decret permet evitar que alguns propietaris privats del Parc Bit especulin amb el seu sòl i acabin desplaçant a empreses innovadores fora del propi Parc Bit”. “És alarmant que un banc rescatat amb milers de milions provinents dels impostos de tots els Espanyols, inclosos els de la gent de Balears, es dediqui a fer negocis amb fons voltor i posant a les seves mans espais tan estratègics i importants per al futur de les nostres illes”, ha dit.

López ha incidit en que “per sort per al sector i per a l’economia de Balears, aquest Decret garantirà que l’ús del sòl del Parc Bit sigui per a empreses tecnològiques. Mantenint així l’essència i el seu objectiu inicial”.

El diputat també ha explicat que aquest Decret “permet limitar altres usos complementaris com l’administratiu o el comercial perquè no puguin ser considerats com a principals en un parc tecnològic com és el Parc Bit” i “s’estableixen mesures per a incentivar el lloguer d’espais i la construcció de nous edificis” a més “d’incentivar el desenvolupament de projectes innovadors relacionats amb la tecnologia i la recerca, fomentant l’atracció de professionals qualificats”

López, a més, ha assegurat durant la seva intervenció que “la setmana passada la majoria dels grups coincidirem en el necessari que és per a Balears el desenvolupament d’una indústria amb criteris sostenibles a l’hora de diversificar la nostra economia, igual que comentem l’important i necessari que és tenir un teixit industrial competitiu i innovador”.

“És amb decrets com aquest, que plasmen recursos normatius capaços de fomentar el creixement i la consolidació del sector de la indústria, amb el que es garanteix encaminar-nos cap a diversificar el nostre model productiu a un que contribueixi a la generació d’ocupacions estables i de qualitat com és el del sector tecnològic”, ha afegit.

CANVIAR DE MODEL PRODUCTIU

“Per a Unides Podemos és essencial assegurar que el ParcBit continuï sent un lloc relacionat amb empreses tecnològiques i d’innovació, així que qualsevol mesura que blindi la seva funció i eviti el risc que pugui perdre la seva funció original, la veurem en positiu”, ha remarcat.

El diputat ha etzibat que “quan parlem de diversificar l’economia de Balears, ens referim de forma especifica al fet que no hauríem d’apostar per tenir una única gallina ponent, per molts que posi, l’adequat és tenir més gallines que ponguin, i que no vagin tots els ous després a la mateixa cistella”.

“La veritat és que la situació de la majoria de les persones treballadores d’aquestes Illes és complicada des de fa ja massa anys. La majoria dels treballs són inestables a causa de l’estacionalitat turística, i com la nostra economia es basa gairebé exclusivament del turisme o ocupacions que de manera indirecta depenen del turisme, en la pràctica el que tenim és una societat que s’enfronta a grans dificultats per a pagar el lloguer, omplir la gelera cada dia, o directament sense opció a tenir un futur realment estable”, ha dit. “La generació més preparada de la història del nostre país, resulta que aquí no troba ocupacions estables que li garanteixin un futur, i molts d’ells s’han de marxar”, ha destacat.

El diputat, ha posat èmfasi en què “per a aconseguir encaminar la nostra economia a una més estable, una economia més diversificada, on el repartiment de la riquesa no caigui només en unes poques mans, és necessari apostar per models que no depenguin exclusivament del turisme”. “Actualment tenim un problema de distribució de la riquesa, però també un de creació d’aquesta, i en aquest sentit, les empreses relacionades amb la tecnologia són una aposta de futur”, ha sentenciat.