Ens preocupa que la gent arribi a final de mes

Alejandro López ha indicat que esperem que el Parlament de Balears no es transformi en una bombolla on es puguin debatre qüestions que poc preocupen la gent de Balears

Mae de la Concha assistirà el proper dia 6 de desembre a la COP25 i es reunirà amb els representants territorials per a definir el full de ruta i els passos a donar en aquesta situació d’emergència climàtica

El portaveu del Grup Parlamentari Unidas Podemos, Alejandro López, ha explicat en relació a la contínua presentació d’iniciatives per part dels partits de l’oposició que no tenen recorregut que a Unidas Podemos el que «ens preocupa és que la gent arribi a final de mes» i que «esperem que el Parlament de Balears no es transformi en una bombolla on es puguin debatre qüestions que poc preocupen la gent de Balears«.

En aquest sentit, el diputat ha asseverat que «amb aquestes iniciatives és com si el Parlament visqués en una realitat paral·lela aliens a les preocupacions del dia a dia de la gent». Per això, ha insistit, «esperem que no sigui aquest el rol que vulguin tenir els partits de l’oposició«.

En aquesta línea, López ha destacat que «actualment el poc interès que tenen alguns partits de l’oposició a solucionar els problemes de la gent, ens sembla greu i que ens allunya d’una democràcia sana, que permeti avançar com a societat«.

«A nosaltres ens preocupa que la gent de les nostres illes pugui arribar a final de mes i tingui qualitat de vida, així que si alguna vegada cal tornar a parlar de la Constitució, esperem que sigui sobre com posar en practica tots els articles socials que en ella figuren però no acaben de plasmar-se en el dia a dia de la gent«, ha etzibat.

A més a més, ha destacat, «podem veure com és el model de Govern del bloc conservador és el de donar més beneficis als qui més tenen, aprofundir més en els seus privilegis a costa dels drets de la gent, mentre que els Governs progressistes, com el de Balears, ens centrem en millorar la vida de la gent i blindar els seus drets, perquè la gent, hagi votat a qui hagi votat, pugui tenir una vida estable en la qual desenvolupar-se com creguin convenient«.

PODEMOS ILLES BALEARS, A LA COP25

López, també ha esmentat que aquesta setmana està sent la cimera del clima i tenim allí al nostre vicepresident, Juan Pedro Yllanes, explicant les mesures que s’estan aplicant a Balears.

«Des d’Unides Podemos som conscients que s’ha perdut molt de temps, per això no podem esperar ni un minut més, el que toca ara és actuar i oferir solucions quant a la lluita contra el canvi climàtic», ha asseverat el diputat al mateix temps que ha informat que la Secretària General de Podemos Illes Balears, Mae de la Concha, assistirà a la cimera del clima aquest divendres dia 6, on compartirà els reptes i solucions i explicarà la visió de Podemos Illes Balears per a poder fer front al canvi climàtic.

A més, ha anunciat que De la Concha assistirà a un acte intern de Podemos juntament amb els representants territorials de la resta de territoris per a definir el full de ruta i els passos a donar en aquesta situació d’emergència climàtica.

«A Balears ho tenim clar, es necessita reduir la dependència dels combustibles fòssils per a generar la nostra energia, i per a això és necessari potenciar les energies renovables mitjançant una transició energètica que afronti reptes urgents com la mobilitat o la lluita comptar la pobresa energètica, una problemàtica cada vegada més greu a les nostres Illes», ha finalitzat López.

ESPANYA JA PODRIA TENIR UNA LLEI D’EUTANÀSIA

Per la seva banda, la portaveu adjunta, Esperança Sans, ha explicat quant a la PNL d’eutanàsia que es debatrà a la propera sessió plenària que «aquest país ja podria tenir aquesta llei, ja que Podemos ja va presentar un Projecte de Llei al Congrés i va ser tombada per PP«.

«El PP es va dedicar a bloquejar-la al Congrés. Només va presentar esmenes a la totalitat. Aquesta petició que farem des del Parlament ja es podria haver dut a terme i la seva tramitació hagués pogut estat vigent«, ha afegit.

Sans també ha indicat amb relació a la interpel·lació del PP que finalment anirà a Ple la setmana vinent i que fa referència a la filtració dels documents a les oposición, que «veiem bé que es parli d’actualitat i que el Govern surti a donar explicacions quant al tema de les oposicions«.