ORGULLOSES DE L’IMPOST TURÍSTIC

Estem satisfets que hi hagi un impost turístic a les illes, hem d’expressar internacionalment l’orgull que tenim d’ingressar aquests doblers i de poder oferir als nostres visitants unes illes millors, més sostenibles, més cuidades però trobam a faltar a l’ITB de Berlín que el govern expliqui les campanyes de lluita contra l’explotació laboral que mostren les condicions encara lamentables que pateixen els i les treballadores del sector a les illes, i la millora salarial. Volem un sector turístic implicat que no posi pals a les rodes de l’impost turístic i que faci seves les reivindicacions de les seves plantilles laborals.

Podem transmetem el nostre condol a les famílies de les dones que han mort a l’accident de tràfic a Florida, Miami, i esperem que els seus cossos puguin ser a les nostres illes com més prest millor, i també el nostre condol a la família i éssers estimats del jove mort a Londres per una intoxicació.

ITB DE BERLÍN

El govern ha presentat avui els projectes de l’Impost turístic a la fira, ‘estem satisfets que hi hagi un impost turístic a la nostra comunitat i hem d’expressar internacionalment l’orgull que tenim d’ingressar aquests doblers i de poder oferir als nostres visitants unes illes millors, més sostenibles, més cuidades, i que aquests doblers serviran evidentment per protegir aquesta qualitat del turisme que volem i que és el que demanen els turistes que vénen a visitar-nos a l’estiu i també fora de temporada, a l’hivern’, ha dit el portaveu de Podem, Alberto Jarabo en declaracions als mitjans després de la junta de portaveus del Parlament. El que voldríem, però, ha afegit, ‘és un sector turístic implicat que donés suport a aquest impost, que no posés traves a la fira al treball que s’està realitzant des del govern perquè entenem que va adreçat a millorar també la qualitat de l’estança dels turistes que ens visiten. Volem un sector turístic implicat i que aporti solucions als problemes que provoca l’arribada massiva de turistes, que encara que és complicada de gestionar el govern està treballant en una línia de la qual també ens sentim contents’, ha afegit.

Volem un sector turístic implicat que no posi pals a les rodes de l’impost turístic i que faci seves les reivindicacions de les seves plantilles laborals

Per al portaveu, ens agradaria que en l’ITB hi hagués més aportacions quant a com s’està treballant des del govern per millorar la qualitat laboral dels i les treballadores del nostre sector turístic. ‘Està molt bé explicar els projectes que es fan des del govern però també pensam que una campanya com la que va ser la de l’explotació laboral convendria que fos explicada allà i la millora salarial del 14% que s’ha acordat entre els empresaris i els sindicats s’ha de posar també damunt la taula perquè això genera un clima d’entesa entre treballadors i patronal i a més el govern amb aquestes campanyes mostra les dificultats de supervivència i de condicions molt lamentables de treball que hi ha al nostre sector turístic’. ‘Explicar-ho també hauria de ser ben rebut per part de turoperadors i de grans hotelers que han de sentir com seves també les reivindicacions de les seves plantilles laborals. Si vivim del turisme tots hem de generar un clima en què ens hem de sentir contents de treballar en aquest, intentar diversificar, però les condicions i el repartiment de la riquesa, i la qualitat que volem oferir als turistes ha de calar també principalment en els treballadors del sector’, ha considerat Jarabo.

PENALVA RECUSAT DEL CAS CURSACH

Volem agrair el jutge Penalva la seva capacitat de lluita contra la corrupció i contra tots aquests tipus d’organitzacions que treballen contra el benestar ciutadà. Un agraïment perquè ha contribuït i continuarà contribuint a fer una societat més neta, més democràtica, amb menys corrupció… ha treballat correctament i no claudicarà en el seu intent de continuar treballant en favor del benestar de tots’, ha valorat el diputat després que avui hem conegut que l’Audiència de Palma hagi acceptat la recusació de la instrucció del cas Cursach.

CAS CONTRACTES

Jarabo ha expressat el seu respecte al procediment judicial. ‘Vàrem ser molt crítics al seu moment amb el cas, demanant la dimissió del vicepresident del govern Biel Barceló; a l’àmbit polític totes les persones que podien estar implicades per part del govern han anat sortint de l’executiu per tant, entenem que el que demanàrem al seu moment que era que el govern quedàs net de aqualsevol mena de sospita al cas Contractes, això ja s’ha produït, ha dit, i a partir d’aquí, és la justícia la que està actuant. Nosaltres estem satisfets que la petició que férem al seu moment i que va estar temps en dur-se a terme finalment es va complir i ara, entenent la presumpció d’innocència que han de tenir, que declarin a mitjans del mes d’abril i  expliquin davant dels tribunals el que ja han explicat políticament’, ha valorat el diputat.