Juan Pedro Yllanes: «Concebem el dret a l’habitatge com un dret fonamental»

El candidat a la presidència del Govern de les Illes Balears, Juan Pedro Yllanes, demana «valentia» perquè «una futura reforma constitucional ho inclogui com a tal»

Juan Pedro Yllanes, candidat a la presidència del Govern de les Illes Balears per Podemos, ha assegurat als mitjans que a la formació morada «concebem el dret a l’habitatge com un dret fonamental i intentarem que, encara que formalment no ho sigui, materialment s’hi converteixi». A més, el candidat demana «valentia» perquè «una futura reforma constitucional ho inclogui com a tal».

Després d’escoltar les declaracions que el ministre de Foment, José Luís Ábalos, ha fet a Palma a les Jornades de l’Habitatge, Yllanes ha especificat que «hem discrepat en alguns temes de la Llei d’Habitatge perquè ens semblava insuficient, com la possibilitat d’establir un màxim a l’augment dels preus dels lloguers».

El candidat considera que el fet de posar un màxim als preus dels lloguers «és una de les mesures esencials perquè el dret a l’habitatge es converteixi en un dret fonamental».

En relació als alts preus de la vivenda a la comunitat autònoma, Yllanes especifica que «és un problema principal i essencial aquí a les Balears que haurem d’afrontar a la propera legislatura».