La llei de lloguer turístic ha de posar fre a l’esclat de la bombolla turística

La portaveu de Podem, Laura Camargo, ha recordat al govern les esmenes que Podem manté vives i que volen traspassar doblers de promoció turística cap a l’augment del nombre d’inspectors.

Llei de lloguer turístic; s’ha de posar fre a l’arribada massiva de turistes

Estem en procés d’estudi de l’esborrany encara però sí posam clarament una lupa per tal de veure com dins la llei es posa fre a l’esclat de la bombolla turística. Pensam que s’ha de posar fre a l’arribada massiva de turistes perquè no esclati la bombolla i per altre costat, s’ha de garantir el dret a l’habitatge digne per a totes les persones de les illes.

Ens preocupa que si es posa en marxa aquesta llei de lloguer turístic, s’ha d’incrementar el nombre d’inspectors com cal, que és una de les mancances que tenim i per això li hem demanat al conseller Biel Barceló més recursos, que puguin ser transferits dels pressuposts de promoció turística.

Cal tenir un regim sancionador de tots aquests lloguers que no compleixin la llei, però per altre costat per posar les sancions cal invertir en agmentar el nombre d’inspectors. No és adient invertir tant en promoció turística per això una de les línies de les nostres esmenes és traspassar doblers de promoció turística cap a l’augment del nombre d’inspectors.

Ens preocupa molt el fet que el 90% del lloguer turístic a Palma sigui il·legal i que el 45% de les places de tota Mallorca que s’ofereixen també ho són. La nostra preocupació és com regularitzar totes aquestes places il·legals i com inspeccionar i després posar sancions a aquestes.

Encara que estem estudiant l’esborrany, sí que saludam l’objectiu de la pujada del 900% de la recaptació amb multes però volem que sigui qualque cosa més que una declaració d’intencions i insistim en la necessitat de posar eines per al nombre d’inspectors.

Tot el que no sigui contenir i posar fre, per a nosaltres no és una bona línia, ha dit Camargo. La línia de creixement il·limitat va en contra del respecte a les nostres limitades illes, respecte als recursos, al medi ambient i al territori.

Ampliar la comissió d’investigació de les autopistes d’Eivissa al mes de gener

Esperam que avui tots els grups es sumin a la iniciativa per aclarir tot el desgavell que va suposar la construcció de les autopistes d’Eivissa que ara votarem al ple d’avui per habilitar dies al gener per continuar amb la comissió que investiga moltes qüestions fosques del que, el com i el qui a la seva construcció.

Ho feim per mor de la transparència i perquè tothom pugui saber què va passar amb els sobrecostos d’un 4.000 per cent respecte del cost inicial de les obres i que es pugui aclarir què és el miracle de les arenes de l’empresari Abel Matutes, les terres de les obres de les autopistes que es colocaren al camp de golf de Matutes.

Llei de comerç

Estem molt orgullosos de passar de tenir 16 dies festius a tenir 10 dies festius. Som una comunitat capdavantera en això i estem posant en marxa eines per afavorir al petit comerç, que els Acords pel Canvi han posat com una eina importantíssima per aquesta legislatura.