Podem apostam per uns pressuposts mediambientals

El diputat David Martínez ha visitat avui matí la planta depuradora de Maó-Es Castell per comprovar les necessitats que reclamen els municipis menorquins. Podem mantenim viva una esmena d’1,9 milions d’euros als pressuposts que es debaten des demà fins a dijous al Parlament per tal que s’inverteixi en el necessari projecte de millora de la depuradora.

Martínez ha pogut comprovar en la seva visita, tal i com li  han explicat també des del cos tècnic el coordinador d’Abaqua a Menorca, que caldria primer de tot fer un estudi sobre quina demanda d’aigua per reutilitzar hi hauria, per saber la qualitat i la qualitat de l’aigua, un estudi previ imprescindible per poder dur a terme qualsevol obra posterior. Així mateix ha explicat que la depuradora té un terciari que no funciona des de fa anys, que és molt costós energèticament i està obsolet.

Podem tenim una esmena molt important encara viva d’1,9 milions d’euros per la qual continuam lluitant per a la posada en marxa del projecte de millora de la depuradora d’Es Castell-Maó, que reclamen ambdós municipis i que necessita de la implicació del Govern.

 

19_12-depuradora-web-2

 

Podem hem aconseguit amb les nostres esmenes marcar uns pressuposts amb una aposta forta pel medi ambient a les tres illes. A Menorca, amb uns fons essencials per a la reserva de la biosfera amb un augment de 60.000 euros, en total 120.000 euros, el que suposa un 100% de pressupost; i 25.000 euros més per al centre de recuperació de fauna (COFIB), arribant a 50.000 euros en total.

En l’àmbit social, hem aconseguit també que s’aprovin ajudes a l’habitatge per a persones que pateixen exclusió social de 40.000 euros.

Avui hem presentat en roda de premsa l’aprovació del 94% de les esmenes que ha presentat Podem als pressuposts de la Caib i que destaquen l’aposta important per la protecció del medi ambient a les tres illes i l’objectiu d’un canvi de model productiu. En aquest sentit queda un altre gran punt de desacord, que és la reducció del 50% de les partides de promoció turística.