Podemos aplaudeix el pla d’ajudes als productors d’aliments de les Illes

La formació considera que el pla de xoc d’1,85 milions d’euros per ajudar a comercialitzar els productes locals durant l’estat d’alarma és vital

 El paquet de mesures anunciat aquest dijous per l’Executiu és molt necessari a causa de les dificultats que estan patint actualment els productors per donar sortida als productes frescs

Podemos demostra l’aposta que fa pel sector primari de les Illes en moments tant crítics com el de l’estat d’alarma sanitària que patim i enforteix des de la Conselleria d’Agricultura, Pesca i Alimentació dirigida per la secretària general de Podem Illes Balears, Mae de la Concha, l’ajuda als productors locals de les Illes Balears per donar sortida al seu gènere.

Podemos es congratula per tant de l’anunci que ha fet el Govern balear del paquet de mesures per fer front a les necessitats del sector durant la situació d’estat d’alarma provocada pel Coronavirus, i que consta de diferents línies d’actuació en tots els sectors agroalimentaris per un valor total de 1.850.000 euros.

Podemos considera que aquesta ajuda és vital, ja que, tot i que la demanda de productes alimentaris ha pujat molt aquests dies, els productors de les Balears estan patint dificultats per donar sortida al seu producte fresc, i no poden aguantar una caiguda de demanda i de preus davant la competència de les grans superfícies.

En aquest sentit, el Secretari d’Organització de Podemos Illes Balears, Alejandro López,  ha volgut agrair i lloar «l’enorme esforç que estan fent els productors locals aquests dies», amb ofertes especials i entregues a domicili tot i les dificultats que tenen a l’hora de competir amb els grans, i ha animat la gent a demanar aquests productes: «És un gest solidari amb el qual ajudar a mantenir la feina de molta gent», ha dit al mateix temps que ha assenyalat que “esperem que aquesta demanda de producte local es perpetuï en el temps i suposi un veritable impuls per a la nostra producció local”.

Tot i que aquest pla prioritza les mesures més urgents per al sector, Podemos Illes Balears espera que al sector primari se li doni un pes encara més important a l’hora d’ajudar els diferents sectors productius de les illes pels efectes d’aquesta situació.

El secretari d’organització ha exposat que la crisi que vivim «ha posat de manifest la importància vital del sector primari perquè tota la població disposi del més bàsic, el menjar» i ha destacat que «ara mateix és dels pocs sectors que està en funcionament i proporcionant feina i ingressos fonamentals per a l’Administració pública».

Podemos considera que aquests fets demostren que s’ha d’apostar per ell i que és un sector clau per avançar en la diversificació econòmica a les Illes. Un camí que és evident que s’ha d’accelerar des de ja mateix.