Podemos considera que és el moment de fer enlairar la indústria balear

La formació considera que la crisi del COVID19 dóna un especial sentit a la reactivació del Consell de la Indústria balear

També s’ha d’apostar pels cicles curts de producció i de consum per a minimitzar riscos sanitaris i desproveïment, i passa sortir forts de la crisi

Podemos Illes Balears considera que és el moment de fer enlairar la indústria balear i exigeix que els pressupostos generals de 2021 incrementin de manera substancial les partides que afavoreixin els cicles curts de producció i consum a les Illes.

Així mateix, la formació estableix que el Consell de la Indústria, impulsat per la Conselleria de Transició Energètica i Sectors Productius i que s’ha reunit aquest dimarts per a valorar els efectes econòmics que està provocant en el sector la crisi del COVID-19, cobra una especial importància i creu que és necessari exigir a l’Estat ajudes estructurals -és a dir per als costos fixos de les empreses- mentre duri la suspensió d’activitats.

El secretari d’Organització de Podemos Illes Balears, Alejandro López, ha apuntat que “la indústria i el comerç locals poden preparar-se per a assumir el repte d’augmentar i diversificar la seva activitat”. “Cuidar de les persones en un entorn insular com el nostre també significa assumir que, en el futur, el proveïment, la seguretat i la mitigació del canvi climàtic vagin de la mà d’un procés de reindustrialització”, ha afegit.

Podemos Illes Balears considera que donar suport al teixit industrial de Balears és una qüestió bàsica per a garantir estabilitat i és imprescindible redoblar les inversions de la indústria local i contribuir a la planificació estratègica del creixement productiu de les Illes a fi de fer front a les contingències i amenaces comercials que eventualment pugui implicar una crisi mundial.

La formació apunta que industrialitzar i diversificar és la manera en què s’aconseguirà superar aquest mercat laboral i aquest model de monocultiu productiu en els quals pràcticament només es pot treballar en un sector.