Podemos vol augmentar la partida pressupostària per a la innovació i digitalització el 2021

La formació destaca que les polítiques d’Innovació són clau per a passar a la següent fase del progrés de les Illes Balears mitjançant la diversificació productiva i la reindustrialització

Podemos Illes Balears assenyala que les polítiques d’innovació són clau per a passar a la següent fase del progrés que les Illes Balears necessiten mitjançant la diversificació productiva i la reindustrialització i per aquest motiu plantejarà un augment considerable per a la partida referent a la Innovació i digitalització en els pressupostos de 2021.

En aquest sentit, el secretari d’Organització de la formació, Alejandro López, ha indicat que “els quasi dos milions d’euros del pressupost de 2020 per a Innovació ja no basten en absolut després del tsunami que suposa la crisi del COVID-19 per a les perspectives econòmiques de la nostra terra”.

“Aquesta crisi ens ha de servir per aconseguir diversificar el nostre model productiu a un que no depengui tant del turisme i explori altres vies que aportin més estabilitat en l’economia de Balears”, resumeix López.

D’altra banda, i el relació al nou mapa de comerç electrònic inaugurat per Vicepresidència del Govern, Podemos estableix que s’ha de connectar també als comerciants amb els productors locals.

Segons les dades, els més de 200 negocis locals que la Fundació BIT ha aconseguit geolocalizar en el seu nou mapa de comerç electrònic de les Illes Balears i assenyalen la bona direcció en la qual cal abundar per a promoure el cicle curt tant de consum com de producció.

Per això, López ha destacat que “confiem que aquests mapes interactius posats a disposició pel Govern, es completin també amb la geolocalització dels productors locals de les nostres Illes que, per cert, estan tenint un paper crucial tant en el proveïment de productes alimentaris i de primera necessitat com a mantenir reserves suficients per a evitar la volatilitat dels preus”.