8 de agosto

Rajoy continua tractant les nostres Illes com una colònia

Des de Podem Illes Balears considerem que les declaracions del president Mariano Rajoy en la seva visita a Marivent suposen un nou exemple del seu menyspreu a la nostra ciutadania i la seva concepció de les Illes com una colònia vacacional. Rajoy afirma que vol que “hi hagi més turisme” mentre es despreocupa dels problemes que actualment estem sofrint a Balears i impedeix una major sobirania pels illencs i illenques en tots els sentits.

Rajoy ha mostrat avui, en la seva visita a Marivent per veure’s amb el Rei, una manca de sensibilitat amb els problemes de la nostra societat que és inacceptable. Ens sobta el contrast que hi ha hagut entre la seva preocupació per una suposada “turismofòbia” i la poca que ha mostrat envers la situació actual que patim de precarietat laboral i social, de saturació turística o d’esgotament de recursos naturals derivats d’aquesta activitat. Uns problemes que sembla haver passat per alt. Rajoy ha tornat a mostrar avui la seva ‘balearfòbia’: no pensa en què la nostra ciutadania millori les seves condicions, sinò en seguir recollint beneficis.

Al president no li preocupen ni la jubilació de les cambreres de pis; ni li preocupa el dret a l’habitatge a les Illes; ni el nostre infrafinançament ni el Règim especial que necessitem per la nostra condició de comunitat insular. Per si fos poc, tampoc no li preocupa la saturació i la precarietat als nostres aeroports i no vol concedir a les nostres institucions la seva cogestió. L’únic que li preocupa a Rajoy és que continuem sent una colònia vacacional, demostrant, un cop més, que ell no és president dels illencs i illenques; és el majordom dels grans hotelers. No podem permetre ser vists com una màquina de fer diners sense dret a queixa ni millora.

A Rajoy li preocupa més una protesta amb confeti que l’apunyalament d’un illenc aquest cap de setmana per un turista, episodi del qual no he fet menció. No rebem a ningú a “cops de peu” com diu: l’altre dia l’agressió real la va provocar un turista francés. Demanem una rectificació al President del Govern i que es preocupi dels problemes reals de la ciutadania.