Rebutjam la correguda de bous i apostem per unes Illes modernes i progressistes

Podemos Illes Balears, des de la seva Àrea de Benestar animal, mostrem el rebuig i considerem un error que es dugui a terme la correguda de bous aquest divendres a Palma i seguirem treballant, malgrat els entrebancs, perquè les Illes avancin cap a un model de societat progressista, modern, valent i que defensi el benestar animal. 

Des de Podemos Illes Balears vam abanderar durant la passada legislatura l’anomenada Llei de bous a la balear i la lluita contra la celebració d’aquests tipus d’actes, fins que l’expresident del Govern central, Mariano Rajoy i el seu grup, va decidir recórrer-la. Cal destacar que en els temps del senyor Wert, el PP i el seu Govern van propiciar una protecció a la tauromaquia amb la Llei 18/2013, de 12 de novembre, per a la regulació de la Tauromàquia com a patrimoni cultural, fet que demostra una vegada més del sentiment de retorn a temps passats que el senyor Rajoy va voler instarurar al nostre país.

Així mateix, cal destacar la corresponsabilitat de l’actual president en funcions,Pedro Sánchez, qui ha tingut l’oportunitat de lluitar a favor d’una Llei que també va presentar  i defensar el seu grup aquí a les Illes Balears, i que no ha estat capaç d’afrontar-la i defensar-la amb valentia. En aquest sentit, la nostra formació també destaquem la inacció davant d’altres lleis com la Llei de canvi climàtic, pionera a Europa, o Llei balear d’Avaluació Ambiental, que també estan en mans del Constitucional.

D’altra banda, la formació també ens alegrem que la presidenta del Govern, Francina Armengol, hagi plantat cara al Govern central quant a l’exigència de fer front a un ajustament pressupostari i que pot afectar en l’àmbit com a la sanitat, i per tant, aniria en detriment de la millora de vida dels ciutadans i ciutadanes de les Illes i l’animem al fet que defensi i sigui lluitant perquè insti a l’executiu estatal a tirar endavant i desbloquejar les nostres lleis i polítiques que afronten els reptes de la societat del segle XXI, com el canvi climàtic, el benestar animal i la protecció dels drets socials de les persones.

Podemos Illes Balears, considerem que aquesta correguda no és més que un acte de tortura pública i maltractament. Veure com un animal mor punxat per una espada i estoc i que això es consideri cultura ens recorda més bé a l’Espanya de 1939 que a l’actual.