Recordem Aurora Picornell al rei Felip VI en la recepció institucional

Des de Podem Illes Balears ens sentim orgulloses de la decència amb què el nostre president del Parlament Baltasar Picornell ha actuat en la recepció amb el Cap d’Estat que ha tingut lloc aquest matí al Palau de l’Almudaina. Picornell li ha volgut fer entrega d’un llibre sobre la ‘la Roja del Molinar’, recentment nomenada Filla Predilecta de Mallorca, amb un missatge, escrit per ell mateix  en forma de dedicatòria, ple de dignitat sobre les víctimes del feixisme a la Guerra Civil.

Aquest matí s’ha produït un altre fet històric en la història de les Illes i del nostre país. Per primera vegada, en la tradicional recepció que cada any celebra el Rei amb les màximes autoritats de les Illes, ha acudit un president del Parlament republicà i d’orígens humils. L’acte al Palau de l’Almudaina per fi ha tingut un representant de la gent enfront d’un monarca no escollit per la ciutadania.

L’acte al Palau de l’Almudaina per fi ha tingut un representant de la gent enfront d’un monarca no escollit per la ciutadania

Amb total cordialitat institucional pel càrrec que té, Baltasar Picornell no ha volgut deixar pasar l’ocasió de recordar-li al rei Felip VI la figura que representa Aurora Picornell, qui fa poc va ser nomenada Filla Predilecta de Mallorca pel ple del Consell. Dins el llibre Aurora Picornell (1912-1937) De la història al símbol, que li ha volgut regalar al monarca -que Protocol no ha permès que rebés davant les càmeres-, Picornell ha escrit el següent missatge-deidcatòria amb la seva firma dirigint-se a Felip VI:

“Sota les carreteres i camins del vostre regne hi ha homes i dones que van lluitar per la democràcia i la llibertat, que mereixen un tractament humà i l’esforç de totes i tots per tornar-los la dignitat que el nostre país els va negar durant tant de temps”.