Registram una PNL per fer front a l’addicció al joc online

Unidas Podemos hem registrat aquesta iniciativa que compta amb el suport dels partits del pacte per tal de prevenir conductes addictives al joc online

Juan Pedro Yllanes ha traslladat a Pablo Iglesias durant la COP25 la necessitat de tenir major influència des de Balears en el pròxim govern de coalició que hi hagi a nivell estatal

Unidas Podemos hem registrat una PNL relativa a l’addicció al joc online, en la qual instam que una vegada creat l’observatori del joc online es faci un diagnòstic sobre la realitat del joc online a Balears i a realitzar campanyes destinades a la prevenció de les conductes addictives.

Així ho ha explicat en roda de premsa la portaveu adjunta al Parlament, Esperança Sans, que ha asseverat que «es necessita un diagnòstic sobre la realitat del joc online a les Illes Balears amb dades que permetin posar en marxa actuacions a totes les nostres Illes i campanyes detinades a la prevenció de les conductes addictives vinculades al joc online«.

A més, ha recordat també que la formació hem acsoneguit a través d’una esmena als pressupostos de la Comunitat Autònoma, eliminar les bonificacions fiscals dels casinos que tenien per augmentar les taules de joc.

CONVERSA YLLANES – IGLESIAS A LA COP25

Així mateix, el portaveu del grup Parlamentari, Alejandro López, ha explicat que aquest cap de setmana ha començat la cimera del clima que es celebra a Madrid sota el lema: “Temps d’actuar” i que avui dilluns, el vicepresident Juan Pedro Yllanes, que es troba allà en representació del Govern, «ha pogut parlar amb el nostre secretari general Pablo Iglesias per a veure com tenir major influència des de Balears en el pròxim govern de coalició que hi hagi a nivell estatal, que esperem que sigui ràpid».

López ha asseverat en relació a la cimera que «el que toca és realitzar polítiques valentes que redueixin les emissions de CO2» i que «el lema és molt encertat i és una de les coses que des d’Unidas Podemos tenim molt clar».

En aquest sentit, ha explicat el diputat que «per això hem impulsat des del nostre grup la declaració d’emergència climàtica en balears, veient la setmana passada com el Parlament Europeu va declarar Europa en Estat d’Alerta Climàtica, creiem que anem pel camí encertat, i qüestions com portar la DG de Canvi climàtic i transició energètica en el Govern deixen molt clar que per a Unides Podemos, aquest tema és molt important».

Des d’Unides Podemos sabem la importància que té aquest cim i també la lluita per a frenar el canvi climàtic. «Per això mateix, quan parlem dels efectes que el canvi climàtic té sobre les nostres vides, hi ha gent que pot pensar en efectes negatius molt a llarg termini, però per posar un exemple immediat, a Espanya, hi ha 10.000 morts a l’any per contaminació atmosfèrica segons la Ministra en funcions de transició ecològica, Teresa Ribera».

DESPLEGAR LA LLEI DE CANVI CLIMÀTIC

López, a més, ha insistit en que «hem de ser conscients que aquesta qüestió ens afecta directament, la qualitat de l’aire té relació directa amb la crema de combustibles fòssils«, és per això, ha dit,  «que a Balears desplegarem totes les eines que la llei de canvi climàtic contempla per a encaminar-nos cap a unes illes netes, mediambientalment sostenibles. Unes illes en les quals es pugui tenir qualitat de vida i un futur precís».

Així mateix, el portaveu ha insistit en que «encara que aquí a Balears també hi ha partits que no ho volen veure, el problema amb el canvi climàtic és una preocupació en la nostra societat que cada vegada es mostra de forma més explícita, com podem veure amb els nombrosos moviments socials, impulsats a més per gent jove, que  el que vol és poder tenir un futur digne en el qual viure».

Per desgràcia, ha afegit López,  «igual que ocorre als EUA amb Trump, el qual aquesta sent completament irresponsable i està hipotecant el futur de la gent per no voler donar-li la importància que es mereix la lluita contra el canvi climàtic». «Aquí també hi ha partits que volen restar-li importància i sumar-se a aquesta imprudència», ha etzibat.

«En aquests casos, cal ser responsables i pensar en el futur, ja sigui des de governs nacionals o territorials, el que toca és fer front al problema, que és comú i ens afecta a tots», ha sentenciat.

D’altra banda, Sans ha recordat que en la sessió plenària de demà, es durà a terme el debat d’una PNL presentada de manera conjunta amb PSOE i Més relativa a l’elaboració de l’estratègia del paisatge de Balears.

«Recordem que Balears, són un territori finit i que cal protegir. Part de l’activitat legislativa del Govern progressista a Balears s’ha centrat en la protecció de llocs i espais amb un alt valor natural, ecològic i paisatgístic, mentre que els Governs conservadors s’han centrat sempre a intentar contrarestar aquesta defensa del territori, arribant fins i tot a reduir l’extensió de parcs naturals, o fent ‘pelotazos urbanístics’ que tots coneixem», ha dit.

ESMENES ALS PRESSUPOSTOS

Quant a les esmenes presentades als Pressupostos de la Comunitat Autònoma, volem destacar que Unidas Podemos vam presentar un total de 25 una esmena, que ha estat acceptada per la resta de grups del pacte, que augmenta la partida destinada a subvencionar a les famílies de cara a poder pagar als menjadors escolars en 100.000 euros. «Tot i que no arriba a les demandes de la Comissió 0-3, considerem una bona notícia haver pogut aumentar la partida. Així mateix, seguirem lluitant per aquesta partida continua augmentant en el futur», ha dit Sans

Així mateix la diputada ha explicat que també hem aconseguit la inclusió de 500.000 euros per a l’Institut d’Indústries Culturals i s’ha donat suport a esmenes destinades a millorar les partides promoció de Menorca Talaiòtica i partides orientades a teatres i museus de Menorca, com el Museu de la Sal i el Teatre Principal de Maó.

D’altra banda, es destinarà via capitalitat recursos per al casal de la dona d’Eivissa, l’Orquestra Simfònica i el Museu d’Art Contemporani d’Eivissa. A més, per pal·liar els efectes de la insularitat que pateixen els pacients i familiars que s’han de desplaçar a Mallorca o a la península, augmentarem les dietes que reben actualment els malalts. «És una reclamació històrica», ha afegit la portaveu adjunta.

Quant a la xarxa d’atenció primerenca augmentarem els recursos disponibles i s’ampliarà la cobertura fins als 12 anys. Una millora qualitativa important per aquests infants i famílies. Amb relació a la R+I+D «hem inclòs que es puguin incorporar investigadors i investigadores a l’IDISBA, procedents dels programes Miguel Servet i Ramon y Cajal», ha finalitzat Sans.

PROPOSTA DE MÉS SOBRE ESTRATÈGIA CONJUNTA

Sobre la proposta feta per Més per Mallorca sobre una estratègia conjunta per tal d’aïllar a Vox del debat, el portaveu ha explicat que «el debat de com fer front a un partit d’extrema dreta que vol rompre la convivència és un debat que és necessari i s’ha de fer amb tots els partits, sobretot els progressistes, però s’ha de veure bé com s’efectua, ja que si intentes fer accions contra altres, també els hi estàs posant el focus de visibilitat, i això ho estem veient a altres països.

López ha dit que «tots els partits, ens hauríem d’asseure i veure com afrontar a accions que signifiquen un retrocés a Espanya, un retrocés que vol tornar més enrere de l’any 78. És un debat molt de fons i no sé si la resposta d’aïllar o com fer-li front, és l’adequada, per això hem de veure i comprendre el moment polític i social en el qual ens trobem. «Hem de ser molt responsables a l’hora de fer-ho, ja que si t’equivoques d’estratègia, el que pots fer és que creixin. Estarem encantats d’asseure’ns a parlar, però s’ha d’abordar amb molta calma», ha sentenciat.