8 de febrero

“L’objectiu de qualsevol ecotaxa ha de ser minimitzar els danys mediambientals derivats de l’afluència massiva de turistes”

Impost turístic

La portaveu del grup parlamentari, Laura Camargo, detalla que avui es presenten 18 esmenes a la llei de l’impost turístic per salvar l’objectiu mediambiental que el projecte del govern ha desfet passa a passa.

Matisa que l’ecotaxa hauria d’estar destinada a la protecció i conservació del patrimoni marí, rural i natural, així com del patrimoni històric. També a la millora de l’eficiència socioambiental, i per a això demanen també incloure projectes R+D+i en aquesta línia i que la ciutadania pogués participar en la destinació del 30%.

Afegeix que el govern s’ha negat a millorar i negociar a aquest projecte cap suggeriment significatiu fet per la societat civil, consells ni tan sol per Podem que representa a la primera força del pacte. Com les informacions filtrades pel govern aquest cap de setmana certifiquen, creuen que estam davant d’una estratègia electoralista de molt curt terminisme.

Bimbo

Respecte al conflicte a Bimbo, comenta que han presentat una esmena a la PNL contra el tancament de Bimbo en la que demanen la derogació de les dues reformes laborals contra els treballadors i treballadores, la del PP i la del PSOE. Consideren que aquest conflicte s’emmarca en la trista realitat de què l’abaratiment i desregulació de l’acomiadament és la base per aquests tancaments d’empreses amb beneficis.

Tauromàquia

Anuncien que la proposta de llei que eliminarà totes les excepcions presents a la tortura i maltractament dels animals a les nostres illes està preparada per ser registrada. Això inclou, com no podria ser d’altra manera, la prohibició de la tauromàquia en tots els seus aspectes.