Unidas Podemos demana al Govern central sobre Son Busquets

Antònia Jover ha registrat al Congrés dels diputats una bateria de preguntes dirigides al Govern central i a la ministra de defensa en funcions, Margarita Robles, sobre la situació del quarter

La diputada demana al Govern estatal si negociaria amb el Govern balear i l’Ajuntament de Palma per a que es mantengui la titularitat pública el terreny

La diputada d’Unidas Podemos al Congrés dels diputats, Antònia Jover ha registrat aquest dijous una sèrie de preguntes dirigides al Govern i a la ministra de defensa en funcions, Margarita Robles, per tal de conèixer de primera mà quina és la intenció del Ministeri i de l’executiu en relació a la subhasta del quarter de Son Busquets.

En aquest sentit, Jover ha demanat:

– Quines son les bases legals per les que surten a subhasta els terrenys, no existint urgència acreditada i estant el Govern en funcions, en virtut de la Llei 50/1997?

– Creu el Govern que s’està especulant amb aquesta alienació o existeixen pressions per a aquesta venda?

– No considera la ministra que seria més beneficiós per a la població la construcció d’habitatges destinats a lloguer social i que els terrenys continuïn sent de propietat pública?

– Estaria disposat el Ministeri de Defensa a entaular una negociació amb el Govern Balear i l’Ajuntament de Palma perquè es pugui beneficiar a la població i continuar mantenint la propietat pública dels terrenys?

– És partidari el govern de la preservació de la propietat pública, ha legislat prou per a la seva conservació?

Recordem que Podemos Illes Balears estableix que el quarter de Son Busquets, que sortirà a subhasta per 45,8 milions d’euros per part del Ministeri de Defensa ha de ser cedit o hi ha d’haver un conveni amb el Govern balear per tal de poder dur a terme Habitatges de Protecció Oficial (VPO, en castellà).

Podemos, a més, considera que la decisió del Ministeri de subhastar el solar pot posar en perill el pla establert per part de Cort a fi de crear-hi 830 habitatges de protecció oficial, i que des de la formació lluitarem per a que la majoria siguin de caràcter públic.

Així mateix, la formació morada es compromet a defensar en totes les institucions on forma part de l’executiu (Govern, Consell de Mallorca i Ajuntament de Palma) que aquest terreny vagi destinat a habitatge públic.