Victoria Rosell: «La corrupció política són unes canonades on es dessagna el que hauria d’anar a habitatge, educació, sanitat»

Vicky Rosell, magistrada, diputada al Congrés i supervivent de les clavegueres de l’estat, participava dissabte a Palma a un acte amb la militància junt amb Enrique Santiago, Antònia Jover i Lucía Muñoz, Mae de la Concha i Beni Aguiló

La magistrada i diputada per Unides Podem al Congrés Victoria Rosell va declarar en la seva visita a Palma que «la corrupció no és només un delicte, són unes canonades per on es dessagnen els pressupostos generals de l’estat, tot el que hauria d’anar a habitatge, a educació i a sanitat«.

La diputada al Congrés per Las Palmas va deixar clar que «la corrupció política té una pata policial, una pata econòmica i una pata mediàtica, molt nocives per a la democràcia«.

Per la seva part, la diputada i candidata per Balears de Unidas Podemos al Congrés dels Diputats, Antònia Jover, va dir que «el dia 10 de novembre els hi direm a tots aquests poderosos que volen governar sense passar pes les urnes que sí es poden blindar les pensions, derogar la reforma laboral, construir un país feminista i més verd «.

Antònia Jover, candidata per Balears

Lucía Muñoz, segona en la llista per Balears, va posar en valor que a Mallorca «ja hem declarat l’emergència climàtica i seguim avançant perquè l’energia sigui renovable. Quan governam, les coses canvien. Ja hem vist el bipartidisme com afronta les crisis i al servei de qui estan. Vam veure com retallaven en sanitat, educació. Quan deus diners als bancs, estàs al seu servei. Nosaltres som l’única forá política que defensa a la gent».

Lucía Muñoz, candidata núm.2 per Balears

El diputat per Unidas Podemos Enrique Santiago va dir que «Unidas Podemos és l’única força política que pot garantir un govern d’esquerres al nostre país, que pot evitar que el PSOE pacti un govern amb Ciutadans«.

Enrique Santiago, candidat per Madrid

La secretària general de Podemos Illes Balears, Mae de la Concha, va assegurar que «estam demostrant que es pot. Estam governant i conseguirem que sí es pugui a tot arreu. Volem que aquí i allà hi hagi feina variada, diversa, que els nostres nins i nines que tant s’han esforçat, puguin aplicar aquí els seus coneixements».

Mae de la Concha, secretària general de Unidas Podemos a les Balears

Beni Aguiló, la candidata al Senat per Mallorca, vol que «el Senat sigui una càmara on Mallorca s’hi vegi representada i poguem lluitar per canviar la reforma laboral, treballar per a la gent que de veritat s’ho mereix. Som una formació jove amb il·lusió i ganes de fer feina, al Senat podem aconseguir moltes coses».

Beni Aguiló, candidata al Senat per Mallorca

Victoria Rosell va participar dissabte en un acte de precampanya de Unidas Podemos titulat ‘Salvem la Democràcia’ al centre cultural de l’Escorxador de Palma, junt amb el diputat al Congrés Enrique Santiago, les candidates per Balears Antònia Jover i Lucía Muñoz; la secretària general de Podemos Illes Balears i consellera al Govern balear Mae de la Concha; la candidata al Senat per Mallorca Beni Aguiló i càrrecs orgànics del partit i a les institucions i simpatitzants.

Victoria Rosell va ser víctima el 2016 d’una sèrie d’acusacions que finalment van resultar en la condena a sis anys i mig de presó i 18 d’inhabilitació del jutge Salvador Alba, que segons la sentència, va cometre «prevaricació, falsedat i suborn» a l’hora de manipular una instrucció penal per perjudicar la imatge política i personal de Rosell durant la campanya electoral.