Volem que el Govern «es deixi de cançons» i torni els 177 milions d’euros

El Grup Parlamentari Unidas Podemos donem suport  a la iniciativa de Més per Menorca relativa a la reclamació dels 177 milions i ha censurat a la ministra d’Hisenda en funcions

Insistim en demanar a Maria Jesus Montero que deixi el seu càrrec i que abans de fer-ho torni els diners que corresponen a les Illes Balears

Unidas Podemos ha censurat la ministra d’Hisenda en funcions, Maria Jesus Montero, i tornem a demanar-li que dimiteixi i que abans de fer-ho torni els 177 milions d’euros que deu a les Illes Balears.

La diputada Antònia Martín, ha declarat que ens trobem davant un «dejà vú«, davant la reclamació al govern estatal dels 177 milions d’euros i ha instat al Govern central a què «es deixi de cançons». «Avui tornam a empènyer la roca dels 177 milions costa per amunt de la muntanya a veure si aquesta vegada queda al cim i no roda per avall«.

En aquest sentit, Martín ha fet menció a l’Odissea, «on Penèlope que va estar durant 20 anys teixint de dia, i desfent a la nit, el sudari pel rei Laertes«. «Així ens passa amb el Govern central, quan les negociacions o les converses sobre finançament s’encaminen, quan no tenen bony, tenen bua, es desfà la feina feta i hem de tornar a començar«.

Martín, a més, ha destacat que «el que ha fet el Govern del senyor Sánchez no és governar pel bé del nostre país ni de les nostres illes. Els 177 milions que reclamem hi eren als pressuposts que vàrem pactar el 2018 entre Unides Podem i el PSOE».

«Ara resulta que, ja convocades les eleccions, com en una actuació del mag Tamariz, anuncia la ministra Montero que han trobat la manera de fer que aquests milions arribin a les nostres Illes, adduint, mireu per on, que anam a eleccions anticipades», ha assenyalat la diputada, al mateix temps que ha recordat que el Grup Parlamentari Unidas Podemos va demanar ahir de la ministra d’Hisenda en funcions.

«Tampoc ha derogat la reforma laboral, ni la llei mordassa, ni ha blindat les pensions«, ha insistit, per això, ha dit Martín, «avui dia des d’Unides Podem no tenim confiança en les promeses del senyor Sánchez, ni de la ministra Montero. I així, clar, no podem dormir tranquil·les«, ha afegit.

VOX NO ACCEPTA LES NOVES FORMES DEL CONCEPTE FAMÍLIA

D’altra banda, i en relació a la iniciativa relativa a l’elaboració de l’informe d’impacte familiar en els projectes de llei presentada per l’ultradreta, Unidas Podemos ha votat no i tal com ha explicat la diputada, Cristina Mayor, ho ha fet per tres motius: «la Llei de Suport a les Famílies ja ho contempla, i és vinculant per al Govern, tant pel que fa a l’informe d’impacte familiar com a la prèvia elaboració de la guia d’informes d’impacte familiar; la PNL no afegeix absolutament res i el proponent tampoc assenyala cap incompliment del Govern que pogués justificar o fer necessari recordar la seva vigència».

«Vox es resisteix a acceptar les noves formes i vincles que determinen l’actual concepte de família i aquesta PNL, únicament persegueix la protecció del model tradicional tal com ho entén Vox. Senyores i senyors de Vox, l’evolució de la societat actual i moderna del les Illes els supera«, ha dit Mayor.

Així mateix, la diputada ha defensat que per a Unidas Podemos, «la paraula que millor defineix en l’actualitat a la Família, és la diversitat , ja que la família, avui dia no té un significat únic i excloent». «Des del punt de vista legal, s’han produït grans avanços determinats fonamentalment per l’aprovació de diverses Lleis que han anat donant entrada a nous models familiars», ha afegit.

D’altra banda, Mayor també destacat «les reivindicacions dels moviments LGTBI en la sensibilització i transformació de les actituds socials, han suposat el canvi d’idees preconcebudes i sentiments de la Societat cap a la família, el matrimoni i la sexualitat».»La ciutadania té dret a formar el model de convivència que més li satisfaci, segons la seva situació personal, creences i conviccions«, ha sentenciat Mayor.

«CALEN LES MILLORS PERSONES PER GOVERNAR»

D’altra banda, i en relació a la iniciativa relativa a política de nomenament presentada per Ciutadans, la portaveu adjunta d’Unidas Podemos, Esperança Sans, ha explicat que «governar significa assumir una gran responsabilitat cap a la ciutadania de les nostres illes» i que «tot i que en aquesta legislatura s’elaboraran algunes lleis, el màxim repte, és seguir aplicant i desplegant totes les lleis aprovades a l’anterior legislatura per tal que siguin una vertadera eina al servei de la gent. I per això calen les millors persones, les més preparades i disposades a desplegar les diferents lleis i normatives«.

Aquest Govern, ha afegit Sans, «s’ha conformat amb persones compromeses, capacitades i preparades, que assumeixen el compromís de treballar pels interessos de la nostra ciutadania i per fer de les nostres illes, unes illes més sostenibles, més feministes, més accessibles, més verdes» i per aquests motius, el Grup Parlamentari ha votat en contra.

«Quan governa la dreta, realment el govern en l’ombra recau sobre els representants de les elits, que són els privilegiats i que són els que tenen menys simpatia pels canvis. Per a les forces conservadores, les diferències socials són naturals i inevitables, tant, que defensen que una minoria privilegiada tingui més drets que una majoria social, això per ells, significa que aposten per l’individualisme i que els interessos personals d’uns pocs estan per sobre del bé comú«, ha afegit la diputada.

En relació als rumors per la formació d’un nou espectre polític a Balears de cara a les eleccions generals del 10 de novembre, el portaveu del grup, Alejandro López, ha explicat que «aquí a Balears ens centrem en l’espai polític que realment hi ha, i considerem que amb nosaltres, PSOE i Més creiem que està cobert tot l’espectre polític representat i no li veiem el mateix sentit que potser tenen altres CCAA«.

«En democràcia és normal i habitual que qualsevol persona que vulgui presentar-se i concórrer a unes eleccions, ho pot fer», ha dit.