VOLEM UN MUSEU DE MALLORCA OBERT I PROTEGIT

Demà al ple del Parlament presentam una proposició no de llei en la qual demanam una doble auditoria externa per tal de conèixer exactament què s’ha fet quant a la gestió o com és l’estat dels materials i què ha passat amb totes aquestes humitats que han pogut perjudicar-los i al tipus de desenvolupament que s’ha fet de cara a l’exterior perquè és molt important que sigui un museu de referència però obert a l’hora a la ciutadania de Mallorca i de per tot arreu també. Així ho ha explicat la portaveu adjunta de Podem, Laura Camargo, en roda de premsa qui ha avançat les nostres iniciatives al ple de demà i ha valorat l’actualitat.

La portaveu adjunta de Podem, Laura Camargo, ha detallat la iniciativa que portam al Parlament demà ‘per defensar una qüestió que malauradament encara és pendent a la nostra terra: la cultura. En aquesta onada d’avenços de l’extrema dreta una de les qüestions que sempre perilla més és precisament la cultura que és destruïda en primer lloc per aquest tipus de règims totalitaris. Volem defensar aquest part del nostre patrimoni fonamental que és el Museu de Mallorca que hem vist que ha tingut durant molt d’anys una gestió que ha estat al manco controvertida i que ha suposat que aquest museu de referència estigués tancat llargues temporades. Un museu que té totes les condicions per ser un museu de primera divisió malauradament ha estat un museu de tercera regional’.

‘Després de les successives reformes que s’han fet al museu de Mallorca pensam que encara queda molt per fer i per això presentam una iniciativa amb propostes de solució per aquestes qüestions que no han acabat de funcionar’, ha afegit Camargo per a qui ‘és fonamental el retorn que un museu d’aquest tipus ha de tenir cap a la ciutadania, en qüestió de patrimoni, de recerca, de què estigui a l’abast dels estudiants que puguin venir a fer visites i que coneguin exactament tota la riquesa que conté i que tots els materials es puguin posar a disposició de la divulgació i de la investigació, perquè n’hi ha molts investigadors que necessiten de l’obertura del museu per explicar millor la nostra història. Les mancances de l’obertura del museu a la societat també les plantejam a la nostra proposició’, ha explicat.

‘Però per damunt de tot demanam una doble auditoria externa per tal de conèixer exactament què s’ha fet quant a la gestió o com és l’estat dels materials i què ha passat amb totes aquestes humitats que han pogut perjudicar-los i al tipus de desenvolupament que s’ha fet de cara a l’exterior perquè és molt important que sigui un museu de referència però obert a l’hora a la ciutadania de Mallorca i de per tot arreu també’, ha insistit la portaveu adjunta.

PROTOCOL DE TRANSSEXUALITAT

Així mateix, la diputada ha explicat que demà demanam també ‘per un tema que és important per a nosaltres que ja hem plantejat en altres situacions que és el protocol de transsexualitat a la conselleria de Salut, Patrícia Gómez, sobre despatologització que encara no s’ha aconseguit fer exactament el que s’havia acordat en la llei LGTBI i que és que totes les persones transsexuals puguin anar a la sanitat i ser tractades mitjançant un protocol especialitzat que compleixi vertaderament amb la Llei que s’aprovà al Parlament i que deia que els protocols s’haurien d’aplicar de manera clara i ordenada a la sanitat pública. Des dels col·lectius de transsexuals ens arriba que no s’està fent un protocol tal com el que havíem demanat i havíem pensat que s’havia inclòs a la Llei. No només demanarem a la consellera Patrícia Gómez que està passant sinó la seva implicació i la seva sinceritat i el seu compromís sobre què s’està fent i què es pot fer dins el protocol perquè la comunitat transsexual de les illes s’ho mereix i la Llei que és part dels Acords pel canvi incloïa una qüestió sobre tot això’, ha valorat Camargo.

REB

Segons la diputada, ‘volem reconèixer que és una bona passa que la presidenta Armengol hagi decidit agafar les regnes de la negociació del REB fent-ho de manera directa amb Pedro Sánchez i no via intermediaris, nosaltres vam recomanar que aquesta era una bona via per tal de resoldre tenir un REB digne per a les nostres illes. Esperam que es resolgui durant aquest mes, que els apressants problemes de finançament que tenim es puguin en certa mesura pal·liar que no resoldre perquè en Sánchez ja ha donat esquena a la qüestió del finançament però al manco que la qüestió del REB no quedi soterrada i es pugui resoldre com més aviat millor. La presidenta sap que té el nostre suport però el té per tal d’acabar el mes de novembre amb un REB que faci justícia a les necessitats de les nostres illes que ja fa tant de temps que posam damunt la taula (…)’, ha assegurat la diputada.

CEMEX

‘Si finalment avui es compleix l’ERE que s’ha anunciat per part de CEMEX, tornarem a dir que els i les treballadores tenen tot el nostre suport i el govern també que està fent d’intermediari en aquesta situació també el té: no volem que aquesta gent vagi al carrer sinó que pugui conservar els seus llocs de feina’, ha insistit Camargo.