Estem orgullosos de la presència de Podemos al nou Govern de l’Estat

Mae de la Concha assegura que Podemos aportarà frescor al govern de coalició progressista

La secretària general traslladarà aquest dissabte a Pablo Iglesias les prioritats per a les Illes com la d’impulsar el REB o la de millorar l’accés a l’habitatge i a l’aigua potable

Podemos Illes Balears estem orgullosos de la presència de Pablo Iglesias, secretari general de la formació, Irene Montero, Yolanda Díaz, Alberto Garzón i Manuel Castells al nou govern de l’Estat.

La secretària general de Podemos Illes Balears, Mae de la Concha, ha asseverat que “Podemos aportarà molta frescor a aquest Govern amb el PSOE que, d’altra banda, aporta una experiència de 40 anys de democràcia. Aquesta combinació pot ser molt favorable en avanços en drets socials i que siguin bons per al conjunt del país”.

Així mateix, De la Concha ha informat que el pròxim cap de setmana assistirà al Consell Ciutadà Estatal (CCE) de Podemos a Madrid i aprofitarà “per a portar-li a Pablo Iglesias les propostes que des de Balears ens semblen més imprescindibles”.

La secretària general de la formació traslladarà als dirigents estatals el tema històric del REB i la millora de finançament, així com que es tingui en compte la insularitat i que es blindi el descompte de resident del 75%. També els hi farà arribar el tema de l’accés a l’habitatge, “que aquí és fonamental i que no exigeix inversions sinó decisions polítiques i un canvi de legislació”.

A més, ha afegit, “també volem traslladar el tema de l’aigua, ja que a les Illes està sent una necessitat molt apressant el fet que puguem tenir aigua de l’aixeta potable en totes les poblacions, així com tenir un regadiu que permeti aquesta recuperació del camp i del món agrari que estem impulsant”.

De la Concha també ha indicat que “l’exemple que s’ha donat des de Balears d’un Govern de coalició ha influït perquè això tiri endavant i ha demostrat que sí que es pot i que, per tant, des de Podemos Balears estem doblement contents”.

La secretària general ha apuntat que “és un moment de debò històric” i que respon a aquests nous temps que el que demanen és que col·laborem entre tots i hi hagi consens, diversitat i una autèntica democràcia. “Serà molt interessant tenir aquest govern germà a Madrid amb el qual la interlocució serà molt més directa i fluida”, ha afegit.

Podemos Illes Balears destaquem que aquesta formació de Govern és mèrit de tota la nostra militància, que mai ha deixat de creure que sí que es pot i volem tornar a agrair la seva confiança.

La formació també volem agrair als nous ministres que sorgeixen de la nostra formació la seva feina, implicació i dedicació per tal de poder arribar a formar el primer Govern de coalició progressista del nostre país i que estem convençuts que farà polítiques per millorar la vida de la gent.