Hem de parlar dels problemes reals de la gent

Cal parlar del nombre de persones en risc d’exclusió social, de les pensions, de l’habitatge o de la precarització del treball

Unidas Podemos destaquem l’actitud pacífica que la societat balear va mostrar ahir a la manifestació contra la sentència del ‘Procés’ a Palma

Unidas Podemos considerem essencial que es torni a parlar dels problemes reals de la gent. Així ho ha explicat la portaveu adjunta d’Unidas Podemos al Parlament, Esperança Sans, qui ha explicat que a Unidas Podemos “ens preocupa el benestar de la gent i no cal deixar que s’eclipsin els seus problemes”.

En aquest sentit, Sans ha deixat clar que per descomptat que s’ha de parlar de Catalunya, però que també “cal parlar del milió i mig de persones, en risc d’exclusió social a Catalunya i que la crisi de l’habitatge i la precarització del treball aboquen a 944.000 ciutadans a la pobresa severa”.

Per això, ha dit Sans, “des d’aquí apel·lem a totes les formacions polítiques al diàleg i que solucionin un problema que és merament polític. Catalunya ha de fer front al prop d’1,5 milions de persones, el 20% dels habitants de Catalunya, està en risc d’exclusió social i recordem que a Balears, són més de 240.000, la qual cosa es tradueix en el fet que a causa de la falta de recursos i a la dificultat d’accés al mercat laboral però també a causes relacionades amb malalties o discapacitats, poden quedar aïllats de la societat”.

Sans, a més, ha destacat en relació amb la manifestació que es va dur a terme ahir a Palma en contra de la sentència del ‘Procés’, que aquesta “manifestació pacífica” va ser “un exercici democràtic i constitucional”.

A més, ha dit, “condemnem qualsevol tipus de violència, estem horroritzats davant d’algunes de les imatges que hem vist aquests dies, i apel·lem a la responsabilitat, al diàleg i a bastir ponts. Ni Sánchez ni Torra estan a l’altura”. “El que està passant a Catalunya és l’herència de Rajoy quant a la repressió i l’aplicació del 155, que veiem que no ha servit per res”, ha afegit.

D’altra banda, Sans ha explicat que aquest dilluns la formació hem registrat una PNL, que compta amb el suport de la resta de grups del pacte, sobre mesures que continuïn millorant la situació de les cambreres de pis, plans de formació i prevenció d’accidents laborals i malalties professionals, a més d’instar el Govern Central al reconeixement de malalties professionals que encara no es contemplen com a tals o a què es reconegui la possibilitat d’una jubilació anticipada d’aquest col·lectiu.

DECRET THOMAS COOK

Quant al decret que es porta a la sessió plenària de demà sobre Thomas Cook, Sans ha dit que “considerem que aquestes mesures són una solució puntual en un fet ocorregut en aquestes Illes i cal anar al problema de fons, que és el del turisme de tot inclòs i que cal repensar aquest tipus de turisme”.

Tornem a insistir que cal repensar-se la diversificació del model productiu. Ho hem repetit per activa i per passiva, cal fer una aposta ferma, no sols davant aquest problema de Thomas Cook, sinó també davant l’emergència climàtica. És important que els agents polítics com socials ens incloem en aquesta lluita“, ha manifestat la diputada, al mateix temps que ha destacat que es donarà suport a la iniciativa que demà va a Ple.