Instem al Govern que sol·liciti a Defensa la cessió del quarter de Son Busquets

El Grup Parlamentari Unidas Podemos al Parlament ha instat al Conseller de Medi Ambient i ordenació territorial que sol·liciti al Ministeri de Defensa que el quarter de Son Busquets sigui cedit al Govern Autonòmic de les Illes balears o a l’Ajuntament de Palma.

El Grup Parlamentari Unidas Podemos al Parlament, a través de la seva portaveu adjunta, Esperança Sans, ha instat al Conseller de Medi Ambient i Ordenació Territorial a que sol·liciti al Ministeri de Defensa que el quarter de Son Busquets sigui cedit al Govern Autonòmic de les Illes Balears o a l’Ajuntament de Palma, una demanda que segons ha dit el conseller, queda recollida per l’executiu.

Sans, a més, ha reclamat que en cas de no poder dur a terme aquesta cessió, li ho cedeixi al Ministeri de Foment amb la finalitat que continuï sent sòl públic i es pugui destinar a lloguer d’habitatge social.

Durant la Comissió, la diputada ha explicat que “el Govern Estatal en funcions ha aprovat una despesa de 2.100 milions d’euros per a comprar tancs, per lo que cedir el quarter de Son Busquets només suposaria deixar d’ingressar 46 milions d’euros aproximats. Algo irrisori si tenim en compte el pressupost anual que té aquest Ministeri de Defensa”.

Així mateix, la portaveu adjunta ha asseverat que “no hi ha major acte de patriotisme que defensar el dret a l’accés a l’habitatge de la gent del teu país, per lo qual demanam al Ministeri de Defensa que cedeixi aquest solar per a construir Habitatges de Protecció Oficial“.

“Tots els partits ens hem esquinçat les vestidures fa uns mesos en les dues campanyes electorals passades denunciant el problema d’habitatge i proposant mesures per a solucionar-lo. En dies com avui és quan es demostra qui està per feines”, ha afegit la diputada.

Per a Unidas Podemos, l’habitatge és un dret fonamental i no s’està tenint en compte, i això que estem vivint una situació d’emergència habitacional, no només a Palma, sinó també a totes les Illes. Per això, considerem que la decisió del Ministeri de subhastar el solar pot posar en perill el pla establert per part de Cort a fi de què la totalitat del terreny sigui per habitatge públic.

Des de la nostra formació lluitarem perquè sigui de caràcter públic ja que les necessitats de tots els mallorquins i mallorquines han d’estar al capdavant de les accions de les institucions i han de prevaler per sobre de la recaudació de l’Estat.

Volem recordar, també, que ja estem fent feina al Congrés dels diputats per tal d’aclarir quina és la situació real en la que es troba aquesta subhasta o la intenció de posar-la-hi.

A continuació, a més, us deixem la bateria de preguntes que la diputada i portaveu adjunta d’Unidas Podemos, Esperança Sans, ha realitzat durant la Comissió:

  1. Coneix el Govern per què es decideix treure a subhasta uns terrenys públics en aquests moments, no existint urgència acreditada i estant el Govern de l’estat en funcions, en virtut de la Llei 50/1997?
  2. Pensa el Govern de les Illes Balears exercir alguna acció respecte al Govern central encaminada a buscar una solució amb l’Ajuntament de Palma perquè el quarter de Son Busquets pugui continuar sent públic i pugui destinar-se a la construcció d’habitatge públic?
  3. No creu el Govern que referent al territori, mantenir i fins i tot augmentar la propietat pública és una eina contra l’especulació urbanística i garantia de protecció del territori?