Irene Montero demana un Govern central amb Unidas Podemos, com a Balears

La número dos d’Unidas Podemos al Congrés per Madrid ha dónat tot el suport a les candidates per Balears, Antònia Jover i Lucía Muñoz en un vídeo destinat a la ciutadania de les Illes
Montero ha asseverat que Unidas Podemos està fent una gran feina al Govern i que és necessari consolidar els canvis a nivell estatal. A més, ha instat a lluitar contra la precarietat laboral en la que es basa el model turístic

Irene Montero, número dos d’Unidas Podemos al Congrés per Madrid i fins ara Portaveu del Grup Parlamentari d’Unidas Podemos al Congrés dels diputats, ha enviat aquest divendres un vídeo a tots els ciutadans i ciutadanes de les Illes Balears, explicant que “a Espanya necessitem un Govern que a exemple i semblança dels quals estem construint en comunitats autònomes molt diverses, i també a les Illes, puguem construir polítiques que siguin útils per a la vida de la gent“.

Montero, ha explicat que sent “moltíssim no poder ser allà (a Balears) amb vosaltres”, al mateix temps que ha aprofitat per enviar “una abraçada molt forta” a Antònia Jover, a Lucia Muñoz, “i al conjunt de candidats i candidates que estan traient aquesta campanya avanci”.

En aquest sentit, Montero ha dit que “Antònia i Lucia han tingut una experiència molt breu en aquesta passada legislatura i que necessitem de la seva força i per tant de la força dels vostres vots per a tornar, després d’aquesta repetició electoral, més fortes al Congrés dels Diputats“. “Perquè si no estem forts és molt probable que en aquest país hi hagi un Govern com els que hi ha hagut en els últims 40 anys, que quan vénen les situacions econòmiques difícils no mira per a la gent sinó per a aquesta gent molt poderosa que no es presenta a les eleccions però que pot despenjar els 365 dies de l’any el telèfon dels ministres, de les ministres, del mateix president del Govern”, ha afegit.

Així, la candidata ha explicat que Podemos “és fer una campanya de la gent, que no li demana un euro als bancs precisament per a després governar i estar en les institucions sense tenir cap deute pendent i per tant poder governar per a la gent i no per a aquells que no es presenten a les eleccions”.

La candidata madrilenya ha fet èmfasi en que “és molt conscient que la realitat insular és una realitat que malgrat estar reconeguda per la Constitució, mai, cap govern, l’ha tingut prou en compte”.

El model basat en el turisme que s’ha imposat per part del bipartidisme en els últims 40 anys a les Illes, crec que és un model nefast, que és un model que només ha generat precarietat laboral, danys irreparables al nostre medi ambient i especialment a zones especialment protegides, de les quals a les Illes coneixeu moltes, i també greus problemes d’accés a l’habitatge i situacions d’extremadíssima precarietat com les que viuen les kellys, com les que viuen tants i tantes treballadores que no solament treballen en el sector turístic sinó que al final veuen com aquest model basat en el turisme acaba generant problemes molt difícils de resoldre en les seves vides“, ha explicat.

REGULAR ELS PREUS DELS LLOGUERS

Montero també ha dit que Unidas Podemos necessitem tota aquesta força perque “puguem regular els preus dels lloguers i impedir les pujades abusives, puguem frenar les privatitzacions, puguem garantir ocupació estable, on per exemple, cap contracte temporal superi els 6 mesos de durada o puguem pujar el salari mínim”.

La fins ara diputada ha apuntat, a més, que a Balears i concretament al Govern “estem fent una gran feina i aprofito per a felicitar-vos per això però crec també que necessitem per a consolidar aquests canvis i per a poder fer molts canvis més que depenen no solament de les comunitats autònomes sinó també del govern central, necessitem un govern a Espanya progressista i fort”.

“Crec també que sabeu que en una posició de Govern com la que estem a les Illes, tenint tot un vicepresident i conselleries (com Juan Pedro Yllanes i Mae de la Concha), estant al servei de la ciutadania de les Illes Balears, necessitem un Govern estatal que sigui conseqüent amb aquests Governs del canvi autonòmics”, ha ressaltat.

“Aquestes eleccions van, no de les baralles entre els partits, no de les relacions entre els partits, sinó de com aconseguim que hi hagi un Govern que miri a la gent i no als interessos de les grans corporacions, dels voltors financers en una economia com la que tenim tan descontrolada”, ha dit.

“SEMPRE COMPLIM EL QUE DIEM”

Així, Montero ha destacat que “aquestes eleccions van de com farem front a una situació econòmica difícil que es ve i aquí crec que altres defectes podrem tenir però sempre, sempre, sempre, complim amb el que diem i mai ens hem equivocat de costat”.

Només si Unides Podem aquesta forta podrem evitar que el partit socialista es vagi amb la dreta i tenir un Govern a Espanya que pugi el salari mínim a 1.200 euros, que blindi els lloguers, que garanteixi ocupació estable i que en definitiva faci tot el que aquest país necessita perquè la gent no sobrevisqui sinó que pugui viure amb dignitat”, ha dit Montero, al mateix temps que ha enviat “tot l’ànim per a barallar aquesta campanya i, si es pot, recordeu-ho, SÍ SE PUEDE“.

Montero també ha volgut ressaltar la feina que estan fent tots els equips tècnics, “a la gent de premsa, d’audiovisuals, tota la gent de producció que esteu tirant endavant la campanya”.

PABLO IGLESIAS INICIA LA CAMPANYA A PALMA

D’altra banda, informar que el candidat d’Unidas Podemos a la presidència del Govern central i secretati general de Podemos, Pablo Iglesias, iniciarà la campanya electoral a Palma el proper dia 1 de novembre. Durant els propers dies es donaran detalls de la convocatòria per als mitjans de comunció i s’informarà del dia, hora i lloc on es produirà l’acte.