Juan Pedro Yllanes: “Concebem el dret a l’habitatge com un dret fonamental”

El candidat a la presidència del Govern de les Illes Balears, Juan Pedro Yllanes, demana “valentia” perquè “una futura reforma constitucional ho inclogui com a tal”

Juan Pedro Yllanes, candidat a la presidència del Govern de les Illes Balears per Podemos, ha assegurat als mitjans que a la formació morada “concebem el dret a l’habitatge com un dret fonamental i intentarem que, encara que formalment no ho sigui, materialment s’hi converteixi”. A més, el candidat demana “valentia” perquè “una futura reforma constitucional ho inclogui com a tal”.

Després d’escoltar les declaracions que el ministre de Foment, José Luís Ábalos, ha fet a Palma a les Jornades de l’Habitatge, Yllanes ha especificat que “hem discrepat en alguns temes de la Llei d’Habitatge perquè ens semblava insuficient, com la possibilitat d’establir un màxim a l’augment dels preus dels lloguers”.

El candidat considera que el fet de posar un màxim als preus dels lloguers “és una de les mesures esencials perquè el dret a l’habitatge es converteixi en un dret fonamental”.

En relació als alts preus de la vivenda a la comunitat autònoma, Yllanes especifica que “és un problema principal i essencial aquí a les Balears que haurem d’afrontar a la propera legislatura”.