LA DEFENSA DEL TRESOR QUE ÉS MALLORCA ARRIBARÀ A CADA RACÓ DE L’ILLA

La portaveu adjunta de Podem, Laura Camargo, ha valorat l’aprovació demà de la llei feta pel Consell de Mallorca, la Llei de Camins, ‘que demostra plenament l’esperit dels Acords pel canvi signats en aquest Parlament i amb el govern. Representa l’ecologisme, la recuperació de tot el que és públic i la possibilitat d’arribar a una entesa entre diferents institucions de les nostres illes’.

La diputada ha remarcat en roda de premsa que la Llei de Camins ‘posa de relleu una nova cultura del medi ambient i té un esperit totalment ecologista perquè només quan es pren consciència del tresor natural que és la nostra illa de Mallorca s’arriba a un grau de consciència com al que s’ha arribat sobre com defensar el nostre patrimoni, no només per la nostra companya Sandra Espeja com a cap de la conselleria de medi ambient sinó per tot el Consell de Mallorca’, ha assegurat.

‘Aquesta Llei serà també del Parlament i després ho haurà de ser dels ajuntaments que l’hauran d’aprovar per aplicar-la. Llavors tindrem un  marc legislatiu que serà recolzat per diferents institucions amb aquesta idea que la defensa del tresor que és Mallorca pugui arribar a cada racó d’aquesta illa’, ha emfatitzat.

CONTINUAM EXIGINT UNA TARIFA PLANA O MÀXIMA PERQUÈ ELS ABUSOS ATURIN

Respecte a les declaracions del descompte de resident fetes en la visita del ministre Ábalos aquest cap de setmana, Camargo ha valorat que ‘clarament es veu que el descompte no està funcionant com pertoca, que les companyies estan fent un abús dels preus i que les mesures concretes de control que s’haurien d’haver posat en marxa ja abans del 75% de descompte no s’han dut a terme. Continuam exigint una tarifa plana perquè els abusos aturin’.

De fet, ha afegit, ‘la resposta que hem obtingut del ministre no ens ha semblat la més contundent possible ni amb aquest tema (el descompte de resident) ni amb el REIB. Podem fa molt de temps que parlam o de fixar un preu màxim o de tenir al manco en els vols interilles una tarifa plana i això seria possible si es fes una declaració de servei públic per tal de controlar els preus (  )’, ha reclamat.

L’única manera de frenar això és que hi hagi també un front comú, i en aquest tema ho hem aconseguit també com amb el REIB, però sembla que no s’està arribant a una voluntat política per donar una solució i tornam a veure que en les vacances de Nadal per a les persones que han de viatjar a la Península els preus són més cars amb descompte que sense descompte de resident, la qual cosa demostra que el sistema no funciona’, ha insistit.

REIB

Per a Camargo, ‘les declaracions (d’Ábalos) han estat molt poc clares’, en referència al REIB. ‘Hi ha una incertesa de com s’ha d’abordar i de com s’abordarà, esperam que sigui en un futur pròxim, el REIB; el temps s’esgota i no tenim una idea clara de quins punts inclou i sobretot de com ha d’afectar el REIB a un canvi de model productiu (  )’, ha valorat la portaveu adjunta.

En aquest sentit, demà el portaveu de Podem, Alberto Jarabo, demanarà a la presidenta pel Règim Especial Agrari que és una iniciativa que a proposta nostra es va aprovar al Congrés dels diputats presentada per la secretària general, Mae de la Concha. ‘Iniciativa que es va aprovar i va comptar amb el suport de la comissió i amb l’abstenció del Partit Socialista. Volem saber si des del govern, en col·laboració amb el govern d’Espanya, s’ha començat a treballar per tenir aquest Règim Especial Agrari que és sens dubte una de les maneres de canviar el model productiu i de donar suport al sector primari que s’ha vist deixat de banda durant tot aquest temps’, ha denunciat Camargo.

INVERSIÓ DE 100M€ PER AL CONVENI FERROVIARI

Respecte a la dotació del nou conveni ferroviari acordat entre govern i ministeri de Foment, la diputada assegura que ‘aquí tenim un dèficit claríssim en connexions ferroviàries i la xifra pot semblar insuficient perquè cal cobrir no només el que ja tenim, reformar-lo i ampliar-lo, sinó dur el transport ferroviari a illes en les quals no existeix. Fa curt en l’anunci d’aquesta xifra’, ha valorat la portaveu adjunta.