La sentència a la Manada demostra que les dones pateixen una justícia insensible

El portaveu de Podem, Alberto Jarabo, ha afirmat que ‘ens tornam avergonyir de la consolidació de la sentència que fa sentir-se desprotegides a les dones d’aquest país que pensaran que tenen una justícia insensible amb elles’.

‘Reclamam més formació als jutges, que puguin tenir més perspectiva de gènere a l’hora d’aplicar les sentències i de valorar els casos perquè no es pot consentir que el que tothom veu com una violació des de la justícia es vegi que és només un abús; la justícia li està dient a la dona que s’ha de jugar la vida perquè ells puguin dir que és una violació’, ha valorat Jarabo en declaracions als mitjans després de la junta de portaveus del Parlament balear.

Hi ha una Espanya que és la del 8M que reivindica més drets, més democràcia, més sensibilitat cap a les dones i avui a les 20h volem convocar tothom per recordar aquesta reclamació enfront un poder judicial que necessita més sensibilitat i més formació per evitar continuar ancorat en el passat i que té l’obligació com poder independent de construir un país igualitari. Les dones no volen viure en una Espanya en blanc i negre, no volem tornar a aquesta Espanya en què no es podia denunciar el que els estava passant, i la veu i els drets de les dones són la punta de llança perquè aquest país avanci cap a una democràcia plena’, ha reivindicat el diputat.

‘Presentarem una Llei al Congrés dels diputats que ja vam acordar amb el Psoe a l’acord de pressuposts per a la protecció integral de la llibertat sexual (  )’, ha recordat.

EL PARLAMENT APROVARÀ LA LLEI DE CAMINS

Serà al proper ple de dimarts. ‘Estem molt orgullosos d’aquesta llei, que va sortir de la conselleria de medi ambient del Consell de Mallorca, de la consellera Sandra Espeja, per alliberar els camins públics d’aquesta Comunitat perquè realment puguin ser passejats per tota la població. Aquesta llei aporta una perspectiva diferent a la recuperació del que és públic; respecta l’ecologisme amb un esperit clarament ecologista, respecta a totes les persones de la Comunitat que entenen que els camins són seus, aporta una nova cultura de cura del medi ambient (  )’, ha valorat Jarabo.

REB I COMPAREIXENÇA D’ARMENGOL

Jarabo ha criticat al PP que avui en junta de portaveus ‘intentava erigir-se com el defensor d’un REB que ells no van aconseguir (demanant la compareixença de la presidenta Armengol). La presidenta ha d’oferir explicacions, com sempre hem demanat, i esperam que el primer ple del mes de gener que seria dia 15 previsiblement comparegui no només per explicar com està la situació sinó per explicar que s’ha acordat un REB amb el govern de l’Estat’, ha desitjat Jarabo.

Podem hem demanat l’habilitació d’un període especial tant per a comissions com per a plenaris.

‘No tinc cap informació per ser optimista (en relació al REB) però som optimista per naturalesa. Vull pensar que s’arribarà a un acord; tinc dubtes que l’acord sigui satisfactori. Com ja hem expressat, el que hem vist fins ara no és el REB que ens esperàvem ni té l’ambició que voldríem assolir, per tant hem demanat que si no es pot assolir un bon acord que es pogués aprovar per decret per part del govern de Pedro Sánchez, al manco que es pugui tramitar perquè els grups puguin fer millores al text’, ha demanat.

40 ANIVERSARI DE LA CONSTITUCIÓ

‘( ) Podem insistim que és necessària una reforma constitucional i tots els partits ja han començat a pensar en possibles modificacions. Podem volem un poder judicial independent garantit per Constitució; blindar drets socials i ara ens trobam perspectives com les del PP, Ciutadans o altres partits d’ultra dreta que pensen a recentralitzar drets, per exemple, l’educació. Podem volem que aquí es facin més escoles públiques i ha de ser el govern d’aquí qui les construeixi que és qui pot ser més sensible a les necessitats de la nostra població i això s’ha de garantir per llei constitucional. Les dones s’estan manifestant i reclamant drets; igual que aprovarem uns pressuposts amb perspectiva de gènere la Constitució també hauria de fer un repàs per tenir perspectiva de gènere i emmotllar-se a una societat molt avançada com la que tenim al nostre país’, ha valorat Jarabo.