L’actitud de Sánchez no és patriòtica

Els portaveus del Grup Parlamentari Unidas Podemos, Alejandro López i Esperança Sans, han explicat que la reunió del president en funcions amb els fons voltros de Wall Street va ser per “vendre la sobirania i els drets dels treballadors”

Els portaveus del Grup Parlamentari Unidas Podemos al Parlament, Alejandro López i Esperança Sans, han assegurat aquest dilluns que l’actitud del president en funcions, Pedro Sánchez, “no és patriòtica” i que “ha anat a Nova York a reunir-se amb els seus autèntics caps, com son els fons voltors”. “Sembla que Pedro Sánchez es va reunir l’altre dia a Nova York amb els seus autèntics caps, els de Wall Street”, ha dit López.

En aquest sentit, el diputat ha explicat que l’actitud del president en funcions va ser la de “voler transmetre tranquil·litzat als fons d’inversió assegurant que estava al seu servei i que en cas de governar després de les pròximes eleccions, podien estar tranquils, ja que va deixar molt clar al fet que Podemos no tindria mai accés a ministeris amb algun tipus de poder econòmic”. “No sigui que la balança comencés a canviar a favor dels treballadors i no de les multinacionals”, ha afegit.

López, a més, li ha retret a Sánchez que durant la campanya “el president va dir que derogaria la reforma laboral” i ara va a Nova York a dir que “simplement farà una reforma pactada amb la CEOE”.  “Sembla que Sánchez prefereix rendir-li comptes als amos dels fons voltor que són causants en gran part del gran problema d’habitatge que vivim a Espanya, i sobretot a Balears, on hem vist que a Eivissa tenim el preu de l’habitatge més car de tota Espanya”.

D’altra banda, ha afegit que “és normal preocupar-se per l’economia, i més ara que sembla que estem una altra vegada en una desacceleració econòmica global, però no hauríem de confiar ni deixar una altra vegada aquestes qüestions en mans dels de sempre”. Per això, López ha explicat que casos com el del touroperador Thomas Cook, “ens hauria de fer plantejar-nos realment el nostre model econòmic, sobretot a Balears, on depenem completament del turisme“.

Estem en un punt en el qual no començar a apostar realment per diversificar el model productiu és imprudent, a Balears tenim realment l’oportunitat d’iniciar un camí més estable, que protegeixi a les persones i alhora ens faci ser avantguarda”, ha destacat. Així, ha fegit el portaveu, és imprescindible “apostar per enfortir el nostre teixit industrial, el nostre comerç local, potenciar la nostra agricultura i ramaderia”, que “és prioritat per a Unides Podemos, i centrarem bona part de la nostra activitat parlamentària a garantir que així es faci”.

Que Sánchez segueixi amb la seva miopia política habitual que tanta incertesa ens llança als espanyols i vulgui continuar deixant qüestions tan importants en mans dels de sempre, els que ens han saquejat una vegada i una altra, és irresponsable. “Almenys a Balears, tenim realment una oportunitat de fer tot el contrari i apostar per una economia més social, que no deixi a ningú enrere i es garanteixin els nostres drets”, ha declarat a la roda de premsa.

D’altra banda, el portaveu ha afirmat que “una cosa que també crida molt l’atenció és que Sánchez va deixar clara la seva intencionalitat de privatitzar Bankia, assumint que trigarà, però que es privatitzarà”. En aquest sentit, López ha explicat que això vol dir “que els Espanyols hem pagat 60 mil milions d’euros en rescatar als bancs, hem comprat Bankia, però el president en funcions té pensat que acabi en mans privades, això sí, sense que es retornin els diners que ens va costar a tots els espanyols”.

LIMITACIÓ DE CREUERS AMB ‘SENY’

Per la seva banda, la portaveu adjunta, Esperança Sans, ha valorat l’activitat parlamentària d’aquesta setmana. Quant a la PNL presentada pel Grup Parlamentari Popular, relativa a suport al turisme de creuers, Sans ha dit que s’ha d’apostar “per una limitació amb seny”. “No és sostenible per al territori ni per al medi ambient l’arribada de tants de creuers i en tant poc espai de temps. Hem d’avançar cap a una arribada sostenible de creuers, i això passa per limitar l’entrada dels mateixos, apel·lant al sector que avançi cap a una millora del sistema que sigui respectuós amb el medi ambient i les Illes. La solució passa per limitar, s’ha de fer amb seny i escoltant i respectant tot els sectors“, ha destacat la portaveu.

Si fos pel PP no hi hauria cap mena de límit al turisme“, ha dit la diputada al mateix temps que ha assenyalat que “per al PP és invisible tot el que tingui a veure amb l’impacte ambiental“.

Sans, també ha destacat “la gran acollida que han tingut arreu del món les manifestacions contra el canvi climàtic i també aquí a Balears”.  “Com sabeu, l’impuls de la declaració de l’estat d’emergència climàtica a les Balears ha estat gràcies a Podemos i esperem que el Govern ho faci quan abans millor, i que les polítiques que es facin, impulsades per la conselleria de Transició Energètica i siguin transversals en totes les polítiques d’aquest Govern, la conselleria ha demanat a la resta de conselleries mesures per combatre el canvi climàtic. Cal que la declaració de l’estat d’emergència vengui acompanyades de mesures contundents”, ha dit.