L’oficina anticorrupció és la millor eina per evitar comportaments com el de Matas o Urdangarín

‘Arran la visita forçada d’Iñaki Urdangarín a la nostra turística illa de Mallorca, destacam el crit ‘de lladres a presó’ de la gent que l’ha rebut a fora de l’Audiència. Avui és un nou dia històric i queda més clar que mai que si algú vol tornar a robar a la gent de Balears, la justícia actuarà contra aquestes persones’. Així ho ha dit el portaveu de Podem, Alberto Jarabo, en declaracions als mitjans després de la junta de portaveus del Parlament avui.

‘Aquest és el clam popular després de les sospites que hi havia sobre el cas Nóos; aquesta sentència confirma que és cert el que la gent pensava, que no estem sonats i que la gent quan pensa que l’estan robant està passant i ens alegram que la justícia doni la raó a tot això que era alguna cosa més que una sospita’, ha insistit el diputat.

Avui és un nou dia històric i queda més clar que mai que si algú vol tornar a robar a la gent de Balears, la justícia actuarà contra aquestes persones, i a partir d’aquí veurem que Matas ja ha decidit a on passarà els pròxims anys; Urdangarín encara ha de decidir. També desitjaríem que acceptassin la sentència, cosa que crea una taca important sobre la família Reial, sobre les nostres institucions i sobre com funcionen determinades relacions de poder que Podem diem que s’han d’evitar sempre’, ha afegit Jarabo.

Sobre les penes, el portaveu les ha valorat com a ‘modestes en comparació amb l’alarma social que s’havia generat en el seu moment’. I ha explicat que vam estar contents que fiscalia volgués incrementar la sol·licitud de pena per a aquestes persones; no ha estat així, hem d’acceptar les decisions judicials, i ‘el que és important és que passarà amb els 20 milions d’euros que es confirmen han estat robats de les butxaques dels i les ciutadanes de les nostres illes, amb la pèrdua d’escoletes públiques, millora de la nostra sanitat, etc que això suposa’. Qui pagarà aquests 20 milions d’euros, ens demanam.

‘Sabem que no es poden tornar tots però sí que hi hauria una acció voluntària del PP que és qui va ser responsable de col·locar Jaume Matas com a president del govern de les Illes i sostingut durant el temps, sabent clar i assenyalat per l’opinió pública del que estava passant. El PP sabia el que estava passant perquè Matas no només està sentenciat per aquests casos sinó que és un polireincident i ara multicomdemnat. Llavors era molta la gent del PP que coneixia quin era el seu comportament corrupte’, ha criticat el portaveu.

I ha insistit que ‘ara la pregunta és qui pagarà els 20 milions d’euros que ens han robat a totes i tots i assenyalam als responsables que són el PP que encara està a les institucions’.

OFICINA ANTICORRUPCIÓ: PER PRIMERA VEGADA COMPAREIX JAUME FAR PER EXPLICAR EL REGLAMENT

El portaveu de Podem ha destacat que, ‘en contraposició d’aquests comportaments, està el comportament d’aquest Pacte que ha creat una oficina anticorrupció. Estem molt satisfets de la compareixença del director de l’Oficina, Jaume Far, qui ha mostrat la seva col·laboració i empenta per tirar endavant l’oficina, que des del principi s’ha trobat amb intents de deslegitimació per part de diferents partits’, ha destacat.

‘Podem pensam que els partits que hem votat a favor de la creació de l’oficina i del nomenament de Far ens hauríem de posar d’acord en les esmenes que a partir d’ara s’hagin de presentar per millorar o reformar el reglament’, ha apuntat Jarabo.

El diputat ha insistit com, en la seva primera compareixença avui al Parlament, el director de l’Oficina, Jaume Far, ha mostrat la seva disposició absoluta a col·laborar amb aquest Parlament. Ha explicat els dubtes que podia haver-hi i com ha treballat amb les oficines anticorrupció de Catalunya i de la Comunitat Valenciana. Si hi ha errades o desbordaments de les seves competències entre tots es poden arreglar sense cap problema però amb un acord unànime entre els partits que hem votat a favor de l’oficina, que és una de les millors maneres per evitar que comportaments com el de Jaume Matas, Iñaki Urdangarín i tanta gent que ens ha robat a tots en aquesta Comunitat puguin ser dissuadits d’aquests tipus d’inèrcies que han de ser del passat‘, ha valorat.

(  ) Segons Jarabo, ‘Far ha actuat amb bona voluntat i els partits que hem donat suport a l’oficina hauríem de col·laborar amb ell, igual que ell ho fa i s’ha posat a disposició absoluta d’aquest Parlament per treballar amb el reglament que aprovi aquesta Cambra. Els diferents partits que hem aprovat l’oficina no haurien d’intentar fer esmenes per separat per intentar dilatar la posada en marxa de l’oficina. Per a Podem ho tenim claríssim, ha insistit; la millor manera d’evitar els comportaments de gent com Jaume Matas o Iñaki Urdangarín és que l’oficina anticorrupció funcioni a partir de demà. Per tant, les esmenes que fem les consensuarem amb la resta de partits per tal que l’oficina funcioni ja, per a Podem, demà hauria d’estar funcionant’, ha reclamat.