L’OFICINA ANTICORRUPCIÓ ESTALVIARÀ DOBLERS ALS CIUTADANS

Estem satisfets perquè l’oficina anticorrupció ha aprovat el darrer tràmit parlamentari perquè pugui posar en marxa accions per prevenir i lluitar amb més fermesa contra la corrupció d’aquesta comunitat.

El portaveu parlamentari de Podem, Alberto Jarabo, ha remarcat el debat intens avui a la comissió parlamentària i ‘com el PP que va votar en contra de l’oficina, del director, del reglament, avui torna a votar en contra de l’estructura. No es pot consentir que un partit que ha tacat la imatge de les illes voti en contra de l’oficina i a més amenaci de tancar-la si governa (…). Les votacions s’haurien de rectificar si volen tenir alguna credibilitat en la seva escatainada regeneració’, els ha dit.

L’estructura és de 24 llocs de feina que s’ompliran en funció del pressupost, ha detallat del portaveu.’ Hauria de ser més ambiciosa; ha d’haver-hi un compromís de tots els grups per facilitar les seves tasques i lluitar contra la corrupció i la mateixa oficina i treballadors ha de demostrar la seva utilitat que estalviarà doblers als ciutadans de la comunitat. Cada euro que s’inverteix en lluita contra la corrupció redunda en estalvi per a la ciutadania; cada euro que s’ha invertit a reforçar la inspecció d’hisenda ha revertit en 9,37 euros posteriors en major recaptació (…). Ni funcionaris, ni polítics, ni empreses que treballen amb l’administració podran corrompre ni ser corrompudes per comportaments que a partir d’ara estaran més vigilats que mai (…)’, ha assegurat Jarabo.

PLE DE DIMARTS: LLEI DE CAPITALITAT DE VILA

Dimarts aprovarem la llei de capitalitat de Vila  i es consolidarà l’adaptació del segon municipi de les illes juntament amb Calvià. S’ha d’aconseguir que tingui el finançament suficient per respondre als reptes del segle XXI. ‘La capitalitat de Vila ha de servir per descentralitzar les nostres illes (…). Dotar de recursos a Vila farà que el govern estigui més proper als i les ciutadanes d’Eivissa que de vegades es troben allunyats de les decisions que es prenen des de Palma. L’estatut especial que tindrà la ciutat donarà espai al municipalisme eivissenc i ha de servir per fer més política social i per afrontar el repte ecològic que tenim al davant’, ha avançat el diputat.

REUNIÓ AVUI HORABAIXA DE LA COMISSIÓ DE CONSELLS INSULARS

Avui es reunirà la comissió general de Consells insulars per debatre les resolucions de l’estat de les nostres illes des de les perspectives dels nostres consells insulars.

‘Podem proposam més futur i més federalisme insular: hem insistit  i ho proposarem avui al debat que s’han d’estudiar els límits de càrrega de les nostres illes perquè igual que es fa a Formentera hem de mirar si s’han de prendre mesures restrictives per a l’entrada de cotxes especialment de cotxes de lloguer. El PP ha presentat una iniciativa que va totalment en contra d’aquesta línia per fer més infraestructures, per ampliar més carrils per als cotxes. Proposen continuar asfaltant el conjunt de les nostres illes. S’ha de contenir tot això i si s’ha de limitar l’entrada de cotxes s’ha de preservar la convivència aquí en lloc d’afavorir la permanent entrada de cotxes que saturen les nostres carreteres’, ha exigit Jarabo.

També hem introduït un debat ‘essencial per a la següent reforma de l’Estatut que és avançar cap a una major proporcionalitat a les eleccions al Parlament. No pot ser que Eivissa amb més població que Menorca tingui menys diputats i diputades i s’hauria de corregir’, ha explicat.

PROHENS PER SALOM AL CONGRÉS

‘Hi ha dues generacions representades; Salom que veiem en una vinyeta caricaturitzada com entrava de la mà de Cañellas al túnel de Sóller i sortia de la mà de Pablo Casado al ‘túnel del temps’. Salom no era una bona representant ni d’aquestes illes ni del PP. Ara el que ha de demostrar aquesta germana bessona de Salom que és Prohens, amb una diferència generacional important, és que no repetirà els comportaments de Salom i hi ha riscos amb el seu nomenament; Ho hem vist avui en la votació de l’oficina anticorrupció que Prohens defensa la seva eliminació, per alguna cosa serà’, ha considerat.

‘La seva representació si l’aconsegueix esperem que no recaigui en votacions que acabin perjudicant les nostres illes com tradicionalment ha fet el PP des del congrés dels diputats’, ha criticat.