Millorem el Decret Llei de mesures urgents sobre habitatge aprovat pel Govern

Podemos valorem positivament l’aprovació del Decret Llei i ens congratulam d’haver aconseguit abaixar fins a 50 anys la cessió de sòl públic per a construir habitatge enlloc dels 75 anys proposats

Podemos Illes Balears valorem de forma positiva l’aprovació del Decret Llei de mesures urgents sobre Habitatge, ja que el considerem necessari.

Així ho ha explicat la portaveu adjunta del Grup Parlamentari, Esperança Sans, en declaracions als mitjans de comunicació, on ha dit que “fem una valoració positiva, és un Decret necessari, ja que hi ha una emergència habitacional, d’accés a un habitatge digne, aquí a les Illes Balears i especialment Palma i a l’illa Eivissa”.

La diputada també ha indicat que “aquest Decret permetrà que moltes famílies, milers de famílies en aquesta legislatura, accedeixin a un habitatge digne i assequible i per tant millorarà la vida de les persones“.

Sans, a més, ha destacat que “aquest Decret Llei conté algunes de les mesures que Podemos ja vam defensar a la passada legislatura quan es va aprovar la Llei d’habitatge de les Illes Balears. Nosaltres sempre hem estat molt exigents en mesures en matèria d’habitatge”.

En aquest sentit, la portaveu ha destacat que d’entre les mesures que la formació ha defensat i va defensar durant la passada legislatura, es troba que “els bancs no podran desnonar famílies, sense abans oferir un lloguer social que no superi mai el 30% del cost de les seves rendes i s’augmentarà el Parc Públic d’habitatge, una promesa electoral de Podemos i que es va plasmar als Acords de Bellver i ara serà una realitat”.

La diputada també ha destacat que “s’augmentaran les ajudes al lloguer i és una bona notícia“. “Aquests habitatges que es construiran sempre estaran subjectes a la gestió de l’IBAVI i volem remarcar que els preus estaran fixats pel Govern de les Illes Balears i permetrà acortar-los a un lloguer social real”.

CESSIÓ DE SÒL

Amb relació a la cessió de sòl durant 50 anys als promotors i a la negociació mantinguda amb la resta de socis del Govern, la diputada ha explicat que “nosaltres sempre hem estat molt exigents en matèria d’habitatge i això és fruit d’una negociació”. “Nosaltres veiem inadmissible que el màxim fos de 75 anys i ara hem aconseguit que la cessió sigui de 50″.

En aquest punt, Sans ha explicat que “s’han de redactar uns plecs i que per tant les empreses després presentaran els seus projectes i és probable que mai s’arribi a aquests 50 anys. Aquest fet, ha dit, “és molt millor del que era la primera oferta inicial de 75 anys, que era inadmissible“.